Wednesday, January 30, 2008

Snart hverdag

Siden den 21.12. har jeg ikke haft undervisning på UNI - til gengæld har der været en hulens masse eksamener....
Men nu er det snart nu igen. Første time er på fredag, hvor jeg skal i gang med mit nye valgfag: Perspektiver på online verdener. Jeg er gået igang med at læse om, hvad der adskiller det fysiske rum vi til daglgt befinder os i fra cyberrummet - cyberspace. Spændende, men ikke helt let, fordi der er mange forskellige bud på, hvad et rum egentlig er - både i den ene og den anden verden.
Det skal blive spændende at få lidt flere ord på og måske lidt diskussion.

Tuesday, January 29, 2008

Fest i gaden


Jep, der var fest i gaden, da jeg fejrede min 30 års fødselsdag i lørdags. Anne, Karina og Sara dukkede op allerede vd 3-tiden og det var fint, for så kunne de pumpe luftmadrasser op, stryge tøj, finde musik frem og drikke en enkelt øl.
I løbet af eftermiddagen blev vi fuldtallige (på nær Kathrine, der desværre måtte vende om halvvejs, da Daniel var blevet syg).
Jeg fik masser af gaver (mest noget, der kan gøre en 30-årig smukkere) og disse smukke blomster. Man skulle tro, at Berit vidste at bordene var pyntet i hvidt og sort og jeg ved at Susanne ved at jeg ELSKER lyserød.

Festen startede med champagne og håndbold, men udviklede sig hurtigt til drinks, høj musik og dans. Der var lidt crowded i soveværelset, da vi gik i seng kl. 4, men selvom vi sov seks mennesker i sengen og på gulvet tror jeg de fleste sov OK.

Det var en dejlig fest med folk jeg holder af og som betyder meget for mig. Tak fordi I var der og gjorde det rigtig festligt.

Wednesday, January 23, 2008

Gammel og slidt ;-)

I mandags var det 30 år siden jeg første gang så dagens lys. Dagen blev som sagt fejret med at gå til eksamen, men det ti-tal jeg reddede der, var også en ret god fødselsdagsgave...
Selvom vi var trætte ovenpå weekendens arbejdsindsats, så kunne Margit, Julie og jeg nu godt lige klare en god brunch med alt hvad dertil hører på Druen og Bønnen inde i Odense.

Over middag vendte jeg Suzuki'en mod Jylland, hvor mor, far og Sune ventede i Skive med aftensmad og gaver. Det var en rigtig hyggelig aften, hvor Sune og jeg bl.a. bankede mor så godt og grundigt i Ludo, at hun nok aldrig vil spille med os igen ;-)

Nu er jeg tilbage i Odense, hvor der skal købes ind og laves mad inden et par håndfulde veninder indtager lejligheden til fødselsdagsfest på lørdag.

Slut på eksamen!


Opgaven om mikrohistorie var knap nok afleveret inden det gik løs igen: 72 timer med projektledelse.
Opgaven blev offentliggjort fredag den 18. januar kl. 9 - og så havde Margit, Julie og jeg præcis 72 timer - eller 3 døgn - til at udarbejde et projektforslag med projektmandat, interessentanalyse, usikkerhedsanalyse, kommuniktionsplan og alt hvad der ellers hører til. Projektet var en kulturfestival i Vadehavsregionen, så det var meget realistisk (den skal faktisk også afholdes i virkeligheden i august 2008) - og lige sådan noget jeg gerne vil arbejde med i fremtiden.
Vi arbejdede godt sammen, var enige om arbejdsindsatsen og hvad vi gerne ville have ud af det, så søndag aften kunne vi printe ud og øve vores oplæg.
Vi var de første der skulle eksamineres og vi klarede det over al forventning med et 10-tal til hver af os ;-)
Det var tre meget tilfredse studerende, der fejrede 10-taller, min fødselsdag og starten på 14 dages ferie med en champagne-brunch på Druen og Bønnen.

Monday, January 14, 2008

Overstået!

Så blev opgaven afleveret - ti i tolv! Ikke fordi jeg ikke var færdig før, for jeg slukkede computeren kl. 20 i går aftes, bare fordi jeg ikke kunne tage mig sammen...
Det var heldigt, for så mødtes jeg med Margit, Christian og nogle af de andre på UNI og tilbragte et par gode timer i kantinen. Det var egentlig lidt tiltrængt med lidt snak.

Eftermiddagen er tilbragt på sofaen - helbredet skranter stadig lidt, så det var fint at kunne putte sig under tæppet med Stieg Larssons sidste bog. Der er jo kun tre fridage inden Margit og Julie invaderer lejligheden og vi skal igang med eksamen i projektledelse. Så er eksamensræset heldigvis overstået for denne gang.

Wednesday, January 09, 2008

Mikrohistorie 2

Det går bedre i dag. Fik hul på det med den disposition i går, så nu skriver jeg langt mere struktureret. Har gså fået læst en del mere, så jeg er ikke i tvivl om at jeg efterhånden har styr på mikrohistorien, dens ophav, metoder, personer osv. Det er stadig bare svært for mig at få det skrevet ned.
Staus: 3 sider skrevet - 12 to go!

Tager nu på "arbejdslejr" i Glerup.

Tuesday, January 08, 2008

Drabet

Genså Per Flys smukke film Drabet i søndags. Det gode ved et gensyn er, at man kan fokusere på noget andet end handlingen og det var derfor jeg lagde mærke til, hvor smukt filmen er filmet.
Tænk bare på den indledende scene, hvor vi er med ude at sky-dive: de fantastiske farvekontraster mellem vand, sand, græs og himmel.
Og da skærmen lander på skrænten: de meget røde snore mod den hvide baggrund - en farve der går igen i tekstningen.
Flotte er også panoramerne fra Carstens sommerhus.
Og smukt bliver det igen i det næsten Hammerhøi'ske motiv hvor Carsten opsøger Pil i kollektivet og man ser hende sidde i det bagerste rum, hvor man skal se igennem tre opslåede røde døre.
Faktisk er der flere scener, hvor vi som beskuere ser gennem flere rum, for at se der, hvor handlingen egentlig udspiller sig.

Smuk film med et vigtigt tema!

Shit!

Det går ikke helt så godt som jeg gerne ville. Har skrevet en masse ubrugeligt i dag, men er dog endt op med en foreløbig disposition, som jeg nu vil arbejde struktureret ud fra!!

1. Problemformulering/afgrænsning af opgaven
2. Hvad er mikrohistorie?
  • Opståen/udspring fra... (ud af den historiske antropologi???)
  • Reaktion på... (konventionel, modernistisk historie)
  • Navne (Ginzburg, Davis o.a.) og værker
  • Genstandsfelt (f.x. lokalsamfundsundersøgelser, retsprotokoller, kirkebøger)
  • Metode
  • Andre kulturhistoriske retninger (Ny kulturhistorie)

3. Mikrohistorie/mentalitetshistorie
4. Konklusion

Monday, January 07, 2008

Mikrohistorie

Har valgt denne eksamensopgave:

1) Redegør for mikrohistorien. Læg derunder særlig vægt på dens metodiske greb og tematiske interesser. Diskuter til slut hvorvidt mikrohistorien kan anses som en form for mentalitetshistorie.

Er startet med et læse lidt, men pludselig skreg min mave på mad og det eneste den ville have var toast. så nu er der købt ind til det og toastjernet "simrer". (Så meget for min nye sunde 2008 livsstil).

The med honning

Vel hjemkommet fra weekend i Aalborg i går aftes sneg en omgang "ondt i halsen" sig ind på mig... Jeg har ikke været sammen med nogen "syge", men været i "Gaden" i blæst og kulde. Men hvis det er det, der er synderen, så burde alle de unge piger med små toppe og sommersko mindst have lungebetændelse nu (hvis der er nogen form for retfærdighed til...).

Så nu står den på uldent halstørklæde og varm the med honning mens jeg venter på, at eksamensopgaven i Historisk Kulturanalyse bliver offentliggjort her kl. 12. .

Friday, January 04, 2008

Julepynt og Klimatopmøde

Igennem hele december har TV2 (dagligt?) bragt billeder af overdrevent julepyntede huse. Altså illuminerede huse, med rensdyr på taget, julemanden på vej op i skorstenen, blinkende, dansende, spillende juletræer på græsplænen, rødt-gult-grønt-blåt blinklys langs tagrender og - rygninger osv, osv. I parcelhuskvarterer, på landet, på altaner i hele landet har det glimtet og blinket.

Indrømmet: i år er første år jeg IKKE har lyskæder ude (fordi jeg ikke kunne finde en udendørs stikkontakt), så det er ikke fordi jeg er "lyskæde-forsager". Jeg har nydt at blive "oplyst" på mine ture i mørket fra Fyn til Jylland og jeg begræder altid tiden efter jul, hvor vi stadig ikke kan mærke at det bliver lysere og vi ikke længere kan glædes over juletræer i haverne på landet og i byerne.

Men.... Jeg synes der må være en grænse! Når det bliver så grelt at folk må sætte afskærmning op for ikke at genere naboerne, når der kører ekstra generatorer i haverne rundt omkring, når det tager ugevis at pynte op og pynte af, når elmåleren PISKER afsted, som om den havde den onde selv i hælene. Og det er måske det den har...
For samtidig med dette kolosale energi-overforbrug bliver det offentliggjort at Danmark er det land i Europa, der udleder andenmest CO2....

Folk kan jo gøre, hvad de vil - men behøver TV2 virkelig at opfordre til dette meningsløse energispild? Ja, jeg spørger bare...

Så er den gal igen!

Ja, så sidder jeg her igen. Burde være dybt begravet i bøgerne, men det er svært at komme i omdrejninger efter 14 dages juleferie-afslapnings-forkælelse i barndomshjemmet.
Derfor sidder jeg her en fredag lidt over middag, stadig iført nattøj og har ikke udrettet andet end at surfe en del, skrive et par fødselsdagskort og bestilt en togbillet til Aalborg... Mon jeg nogensinde bliver cand.mag med den attitude???

Næste eksamen er en ugeeksamen, som starter på mandag. Den foregår altså ved tasterne, noget der er ret nyt for mig. Dvs. det er ikke nyt at arbejde ved tasterne, for jeg har skrevet utallige artikler, breve, pressemeddelelser, anmeldelser ol. i min tid på biblioteket. Men det er første gang i mage år, jeg skal skrive 15 siders faglig tekst. Jeg glæder mig faktisk lidt - og er lidt skræmt ;-)

Heldigvis skal fredagen bare overståes, så venter en weekend i Læseklubbens selskab. Som sædvanlig skal der snakkes bøger, arbejde og drikkes the - men som noget nyt kombineres "mødet" med en tur i byen i Aalborg. Marie fik den fremragende idé - og jeg glæder mig.

Men først må jeg igang med "Kulturhistorie som opposition". Og senere skal jeg sikkert både i bad og ud at handle...