Wednesday, June 27, 2007

Bilen, part II

Claus' bil skranter lidt. Mildest talt....

Det var IKKE mig, der var dum - mekanikeren måtte trække den væk fra parkeringspladsen... Den er helt død.

Nu må vi se om den når at blive færdig inden ferien....

Tuesday, June 26, 2007

Madplane uge 25

Uge 25 bød på temmelig meget hjemmelavet mad - måske fordi jeg flere gange havde gæster...

Mandag den 18. juni: Pasta al'Arrabiata
Tirsdag den 19. juni: Pasta al'Arrabiata (nå, ja - lidt nemt må det vel have lov at være)
800 g modne tomater, 2 store løg, en pakke bacon i tern, olie, knust chili efter smag (jeg bruger sådan noget fra et glas), et par fed knust hvidløg, salt og peber, persille, en pakke frisk pasta, parmesanost og brød.
Hak løg og hvidløg. Svits løg, hvidløg, chili og bacon i olien i ca. 8 minutter. Tilsæt grofthakkede tomater og lad det simre i 40 minutter. Kog pasta efter anvisning på pakken. Smag sovsen til med salt og peber og bland med pasta. Drys med persille. Serveres med brød og masser af parmesan.
Onsdag den 20. juni: Tacoskaller med mange forskellige slags tilbehør - jeg havde læseklubben på besøg
Torsdag den 21. juni: Tacoskaller - igen! Men faktsik var det luksus på en aftenvagt at sidde der med tacoskaller, revet ost, salat og jalapenos....
Fredag den 22. juni: Svenske Köttbollar fra Ikea (med kartofler, grädsås og tyttebærsyltetøj)
Lørdag den23. juni: Den store Sct. Hans-middag med tigerrejer, kalveculotte, to slags salat, pølser og grillede bananer med farin, whisky og flødeskum
Søndag den 24. juni: Skinkesnitzler med kartofler, bearnaicesovs, kapers, citron, peberrod og ærter

Sct. Hans

Vi havde alletiders hyggelige Sct. Hans Aften med Pernille og Frederik. Vejret artede sig ikke helt, som jeg havde bestilt, men det kunne have været værre. Med parasolen slået op klarede vi bygerne om eftermiddagen - og til aften klarede det jo op blev rigtig fint....


Pernille og Frederik ramte Viborg kl. 14.30 - og vi startede med kaffe og sommerroulade. Efter en fin lille tur rubndt i det historiske Viborg var det tid til at tænde grillen, og så kunne vi nyde at solen kom frem mens vi drak Strawberry-daiquiri og fik snacks.





Alle aftenens retter blev tilberedt på grillen: først tigerrejer med hvidløgsyoughurt og brød, så kalveculotte med kartoffelsalat og grøn salat med jordbær, kiwi og melon + de obligatoriske pølser - og til slut bananer med farin, whisky og flødeskum.




Vi kom for sent til båltaler og sang på Borgvold, men bålet brændte stadig lystigt ude i Nørresø da vi ved ti-tiden lagde vejen forbi.


Tilbage på terrassen var der drinks, chips, kaffe (Jägathee) og chokolade.

Søndag boblede vi lidt længe inden vi stod op til dejlig brunch.

Friday, June 22, 2007

Tøseaften

I onsdags holdt jeg en rigtig tøseaften for den jyske fraktion af læseklubben. Vi startede med at spise Taco-skaller med ca. 100 slags fyld hos mig kl. 17. Det var nødvendigt at starte så tidligt fordi vi skulle i biografen og se "Becoming Jane" og filmen var allerede kl. 18.45.

Vi nåede det hele, selvom vi vist var lidt forspiste af at spise så hurtigt. Og det var en vidunderlig film, der fortalte historien om Jane Austens eget liv. Hun har givet os mange gode bøger (Stolthed og fordom) om den svære kærlighed og hun blev også i sit eget liv stillet over for svære valg. Hun valgte karrieren som forfatter frem for det respektable liv som hustru.
Historien i sig selv var ikke bemærkelsesværdig - og i følge Marie faktisk heller ikke helt i overensstemmelse med sandheden, men filmen var meget smuk og storslået i sine billeder af engelse landskaber, bondegårdsdyr, skønne kjoler og sceniske opstillinger.

Det var en hyggelig aften, hvor vi som sædvanligt endte med at tale om alt muligt - fra Birgittes bryllup til materialevalg.

Thursday, June 21, 2007

Det her er IKKE Sussi-arbejde!

Skulle køre Claus' bil på værksted - han er her jo lissom ikke selv til at gøre det. Så jeg fik bestilt tid og skulle så ned med den her til formiddag. Heldigvis havde jeg Marie på besøg, så jeg kunne få selskab på gå-turen hjem fra mekanikeren.

Glade og fro hentede vi bilen på den parkeringsplads, hvor den har tilbragt de sidste par uger i stilstand - og HURRA: der havde IKKE været indbrud og den KUNNE starte. På vej ud til mekanikeren måtte vil lige omkring busstationen, fordi vi skulle tjekke Maries bustider. Og da vi kom ud til bilen igen, kunne den pludselig IKKE STARTE!!!!! Febrilsk drejen med nøglen hjalp ikke, at gå en tur og komme tibage for at prøve igen hjalp heller ikke. Til slut var der kun den allerpinligste mulighed tilbage: at gå hjem og hente min egen bil, køre ud til mekanikeren og på min allermest kvindeligt-naive måde forklare ham mit problem, give instrukser om, hvor bilen kunne afhentes og kaste nøglen i armene på ham inden jeg hastede tilbage til min egen lille driftssikre bil....

Det skal nok vise sig, at han kunne sætte sig lige ind og starte bilen i første forsøg. Men så har han da fået et hak opad i sin maskuline stolthed.

Madplanen uge 24

Tja, så kom jeg bagefter igen...

Mandag den 11. juni: Maskeret blomkål - rart at kunne spise det, når jeg kun er mig selv ;-)
Tirsdag den 12. juni: Millionbøf (fra fryseren)
Onsdag den 13. juni: Tarteletter med hønsekød
Torsdag den 14. juni: Tarteletter (jeg havde aftenvagt)
Fredag den 15. juni: Claus hentede mig på Hovedbanen og vi gik i Tivoli. Der spiste vi burgere sådan et sted, hvor man selv "fylder i", så man får lige det man gerne vil ha' (i mit tilfælde masser af ketchup og syltede agurker)
Lørdag den 16. juni: Til Thomas og Marias bryllup i Himmelev. På Comwell fik vi udsøgt mad:
Brøndkarse emulsion med kammuslinger, citrussuppe, tournedos med kartofler og små ovnbagte tomater og til dessert hvis chokolademousse med hindbær og kokos og jordbærsorbet.
Til natmad et lækkert pålægs- og ostebord

Søndag den 17. juni: Thaimad på Halmtorvet

Som den observante læser kan se lykkes det mig faktisk af og til at bikse noget hjemmelavet mad sammen - men vi er også blevet rigtig gode til at spise ude....

Tuesday, June 12, 2007

Blogbilleder

Endnu en varm dag...

"Heldigvis" blev jeg nødt til at gå fra arbejde kl. lidt i et, fordi jeg skulle til lægen og have mit årlige "prik" mod høfeber. Det betød at jeg indtog terrassen allerede ved tre-tiden (og nu er jeg rød som en krebs).




På vej hjem fra lægen mødte dette syn mig i Mogensgade:





Temperaturen er faldet udenfor, så nu forsøger jeg at få noget af den (forholdsvis) kølige luft ind i mit lille hus...

Monday, June 11, 2007

Madplanen uge 23

Jeg sidder og spiser sen aftensmad. Da jeg kom hjem fra arbejde var energien ikke til meget andet end iskold Milkshake og en bog i liggestolen, så aftensmaden måtte udskydes.

Blenderen, som jeg faktisk har haft ret længe, bliver nu endelig flittigt brugt til smoothies og drinks - og nu også Milkshake:
1 banan brækkes i mindre stykker. Blendes med ca. 2 dl. mælk, et par isterninger og lidt vanillesukker. Serveres med et par ekstra isterninger.
Madplanen for den forgangne uge er (som sædvanligt ;-) en ret tam omgang. Ikke fordi jeg ikke har fået ordentlig mad, men fordi jeg ikke har tilberedt ret meget af den selv.
Mandag den 4. juni: blev det ikke til andet end en hotdog og en abrikos, fordi jeg skulle til et aftenmøde i Herning
Tirsdag den 5. juni: Hjemmelavet pizza med pepperoni, ananas og danablue
Onsdag den 6. juni: Aftensmad hos Anni, Keld og Mikkel. Noget kalkun med ovnbagte kartofler og broccollisalat
Torsdag den 7. juni: Madklub hos Linda. Farsbrød med kartoffelsalat, grøn salat med jorbær og tomatsalt + lækkert italiensk is til dessert
Fredag den 8. juni: spiste jeg med Trine på Drudenfuss. Jeg fik babecuekylling og Trine fik burger
Lørdag den 9. juni: Grillede bøffer og pølser + kartoffelsalat og pastasalat ved fiskesøen i Lihme
Søndag den 10. juni: resterne fra om lørdagen blev bragt til Viborg og indtaget sammen med mor og far

Sunday, June 10, 2007

Sommerweekend

Sommeren har ramt Danmark med høj blå himmel og temeperaturer op mod 30 grader. Det er både skønt og næsten lidt for meget af det gode. Især fordi høfeber hører sommeren til. Jeg snuer og snøfter og nyser og klør i øjne, ører og gane. Har fået piller, men de er næsten uden virkning. Ville i dag supplere med næsespray og øjendråber, men alt var udsolgt. Så nu må jeg klare mig igennem en nat mere og så håbe på, at jeg får fat i lægen i morgen.


Det har været en travl weekend: først en tur til Århus for, sammen med Trine, at købe gave til fætter Thomas' bryllup. Lørdag var arbejdsdag for mig, men straks efter arbejde pakkede jeg bilen og kørte til Skive. Her mødtes jeg med mor, far og Sune og sammen med dem og fire andre beboere fra Thinggade kørte vi til Lihme, for at fiske. Det blev ikke til fisk, men en hyggelig eftermiddag og aften med medbragt grillmad.



I dag kom mor fra formiddagen af. Vi ville rundt i Viborg og kigge ind af nogle af alle de "åbne atelierdøre" i byen. Varmen lagde dog en dæmper på os, så vi begrænsede os til Pakhuset, hvor der var et værk af hver af de deltagende kunstnere + VUC, hvor ca. 10 kunstnere udstillede. Til aften kom far med resten af af maden fra i går, så vi endnu en gang kunne grille.

Nu har jeg lige vasket varmen af mig og regner med at tilbringe den sidste times tid inden jeg går i seng med kaffe og hækling på terrassen.

Thursday, June 07, 2007

Romantik

Claus havde for første gang siden sin landflygtighed besluttet sig for at tilbringe en weekend i Viborg (og måske mest fordi han kunne kombinere det med arbejde...?). Og det var en fin weekend at vælge, fordi den pga. møder i Jylland og Grundlovsdag kunne trækkes helt til tirsdag aften.

Han har jo aldrig været den store romantiker og jeg er aldrig blevet overøset med blomster, chokolade og smykker. Men fredag aften havde han alligevel flottet sig, for da kom han hjem fra Ringkøbing medbringende et af mine store ønsker: orangemarineret andebryst fra Slagter Iversen. Sådan er han bare: kender mine inderste ønsker...

Jeg savner Ringkøbing for mange ting, men et af de store savn er helt sikkert, at jeg ikke længere har muligheden for at handle hos Iversen. De slagtere jeg har besøgt i Viborg blegner ved siden af ham og udvalget og betjeningen i den dejlige butik på gågaden i Ringkøbing.

Så her skal da lyde en opfordring til et besøg hos ham, hvis man er på de kanter...

Madplanen uge 22

Som man ved selvsyn kan konstatere, så går det ikke så godt med at blogge (og da slet ikke med billeder). Jeg bruger for tiden lang tid på projektet "23 ting" på arbejde, hvor vi hver uge skal løse opgaver på nettet og blogge om dem. Det tager noget tid, så det bliver ikke til så meget med Haven og huset. Men der er stadig liv - og håb for en mere stabil blogging på et senere tidspunkt.

Madplanen for sidste uge ser sådan her ud:

Mandag den 28. maj: Spiste jeg med Marie på KlosterTorvet i aalborg. 2. pinsedag var der flere steder, der lukkede tidligt - bl.a. Café Ministeriet, hvor vi ville have spist. Vi fik en omgang "tallerkenen fuld" med nachos, fajitas og salat
Tirsdag den 29. maj: Salat med tun, tomater og øg + karrydressing
Onsdag den 30. maj: Mere tun (på aftenvagt)
Torsdag den 31. maj: Grillet smørfisk og pakker med nye kartofler og gulerødder. Til dessert årets første jordbær. Det hele tilberedt og indtaget hos Sune
Fredag den 1. juni: Koteletter med ost og champignon + frisk pasta
Lørdag den 2. juni: Claus' og min 8 års-dag var forbigået i stilhed (tirsdag). Derfor tog vi revanche lørdag aften i Brygger Bauers Grotter - godt gemt bag domkirken i Viborg. Her fik vi torskecarpaccio (med STÆRK peberrod), oksetournedos og citrontærte med chokoladeis. God og veltillavet mad i hyggelige omgivelser.
Søndag den 3. juni: Grillet andebryst med nye kartofler og salat af fennikel og abrikos