Friday, June 22, 2007

Tøseaften

I onsdags holdt jeg en rigtig tøseaften for den jyske fraktion af læseklubben. Vi startede med at spise Taco-skaller med ca. 100 slags fyld hos mig kl. 17. Det var nødvendigt at starte så tidligt fordi vi skulle i biografen og se "Becoming Jane" og filmen var allerede kl. 18.45.

Vi nåede det hele, selvom vi vist var lidt forspiste af at spise så hurtigt. Og det var en vidunderlig film, der fortalte historien om Jane Austens eget liv. Hun har givet os mange gode bøger (Stolthed og fordom) om den svære kærlighed og hun blev også i sit eget liv stillet over for svære valg. Hun valgte karrieren som forfatter frem for det respektable liv som hustru.
Historien i sig selv var ikke bemærkelsesværdig - og i følge Marie faktisk heller ikke helt i overensstemmelse med sandheden, men filmen var meget smuk og storslået i sine billeder af engelse landskaber, bondegårdsdyr, skønne kjoler og sceniske opstillinger.

Det var en hyggelig aften, hvor vi som sædvanligt endte med at tale om alt muligt - fra Birgittes bryllup til materialevalg.

No comments: