Så langt kom den aldrig i sit liv, den kylling, der lige nu ligger og hygger sig i en gryde på mit komfur. Tilgengæld for den lov til at ende sine dage som tarteletfyld i et køkken i Odense.
Det er lidt mærkeligt med tarteletter, for tidligere sagde de mig ikke rigtigt noget - faktisk kunne jeg vil ikke rigtig li' dem. Men nu kan jeg få helt desperat lyst til en god gang tarteletter med kylling og asparges.
Jeg har altid lavet min tarteletfyld selv, men det plejer at være af et par stykker kyllingebryst. I dag går jeg så hele vejen, fordi jeg gerne vil have en ordentlig portion fyld i fryseren.
Hen over sommeren får jeg masser af dage, hvor jeg først er hjemme fra arbejde kl. 18.30 - og så er det altså herligt at kunne lave "fast-food" på den gode måde. At have fryserne fyldt med portioner af forskellige ting er alt andet lige både sundere og billigere end at ty til den konventionelle fast food, som i mit kvarter også begrænser sig til det lokale pizzeria.... Så er det godt at have kødsovs, tarteletfyld, frikadeller og lignende i fryseren.
Lige nu breder duften sig i lejligeheden og jeg glæder mig til om et par timer at sætte tænderne i en sprød tartelet med dejligt fyld og tomatbåde på toppen.
No comments:
Post a Comment