Wednesday, August 27, 2008

Orientalsk


Hurra! Fik også skøn mad i dag - dog var det ikke kogebogen, der gav inspiration, men lysten til noget med kokosmælk. Det blev til en hjemmekomponeret orientalsk-inspireret ret med kylling og kokosmælk.

Til 2 personer i en dag eller 1 person i to dage
2 kyllingebrystfileter, et lille bund forårsløg, 1-2 fed hvidløg, et lille stykke frisk ingefær, ½ stængel citrongræs, karry, 1 dåse kokosmælk, salt, citronsaft og basmati- eller jasminris.
Presset hvidløg, revet ingefær, banket citrongræs i mindre stykker og karry svitses i olie, forårsløg i cm-stykker tilsættes og svitser med et stykke tid inden kyllingefilet i tern tilsættes. Kyllingen brunes. Til slut tilsættes kokosmælk og det hele simrer til kyllingen er mør og risen er kogt.
Retten smages til med salt og citronsaft.
Serveres med f.eks. peanuts eller syrlig frugt i tern.

2 comments:

Louise said...

Uhm, det ser lækkert ud.
Jeg har en god opskrift, der ligner lidt med porre, broccoli, kokosmælk og peanutbutter.

Sussi said...

Peanutbutter.... Det lyder som en plan til næste gang. For jeg må indrømme, at det ikke smagte af helt så meget som jeg ønskede mig - men det må også kunne reguleres med mængden af krydderier.