Monday, January 08, 2007

Nyt på Haven og Huset: Madplanen

Min far vil gerne have en kopi af vores madplan, men hvoror nøjes med at delagtiggøre ham i vores kulinariske udskejelser? Derfor får I nu alle muligheden for at lege svinedrengen og stikke en finger i dampen fra vores kødgryder!

Fra nytår skulle der andre boller på suppen: slut med den voldsomme indtagelse af alkohol og fedt. 1. januar var dog en fridag og derfor en undtagelse;-)

Uge 1 ser sådan ud:
Mandag den 1. januar: fransk hotdog hos Shell i Odense + hjemmelavede røde hotdogs senere på aftenen.
Tirsdag den 2. januar: Pasta med spinatsovs - en klassiker vender tilbage!
Onsdag den 3. januar: Super gode og sprøde pizzaer hos Pavarotti i Viborg
Torsdag den 4. januar: Fars ret (slankeost kan IKKE anbefales)
Fredag den 5. januar: Thai-millionbøf fra "Geniale gryderetter" (+ to portioner i fryseren)
Lørdag den 6. januar: Isabellas kylling med rodfrugter og fennikelsalat

1 kylling, 1 håndfuld blandede friske krydderurter, 2 fed hvidløg fint snittet, 1 økologisk citron, 1 kg groft salt, lidt olivenolie, peber


Sæt ovnen på 225. Vask og tør kyllingen. Hak krydderurterne og bland med hvidløg. Riv skal af citronen og bland 2 tsk citronskal med krydderurterne. Læg noget af saltet i en skål og bland resten af cirtonskallen heri. Gnid kyllingen med citronsalt indvendig. Tag fat i brystskindet og løsn det forsigtigt, så der opstår et par lommer. Lav et lille snit og fyld lommerne med krydderurteblandingen. Snit i lårene og pensl med olie. Krydr med peber. Fyld et ildfast fad med groft salt, læg kyllingen herpå. Steg i 40-60 min. Pensl med olie af og til.
Søndag den 7. januar: Risotto med spinat (fra God mad - let at lave).
Håber det kan inspirere!

No comments: