Sunday, January 14, 2007

Hip Hip Hurra!


I går holdt vi fars fødselsdag. Jeg havde tilbudt at holde den for ham, fordi Sune havde et stort ønske om at sove hernede en gang mere inden vi skal flytte. Og her var en oplagt lejlighed...
Birgit og Leif var inviteret med og vi startede med eftermiddagskaffe med kagemand fra Hvidbjerg. Mor, far og Sune skulle sover her og Birgit og Leif havde inlogeret sig på Hotel Ringkøbing, så alle fik lov til at opleve en nat/formiddag med rigtig vestjysk storm. Dog uden skader eller gener her på Isagervej.
I dagens anledning havde jeg fået købt blomster til erstaning for diverse juledekorationer....

Ugen er ved at være omme og det er tid til ugens madplan:

Mandag den 8. januar: Koteletter i brunkål fra Geniale gryderetter
Tirsdag den 9. januar: Pasta med svampe (en Jamie Oliver-favorit)
Onsdag den 10. januar: Dybstegt fisk i krydret dej m. wokgrøntsager


1 dl rasp eller smuldret brødkrumme
1 tsk knust tørret chili
salt
1 spsk hakket frisk koriander (vi kan ikke li' koriander, så vi brugte persille i stedet)
250 g torskefilet i store tern (vi brugte sej)
1 letpisket æggehvide
olie til stegning


Bland rasp, chili, salt og persille. Vend først fisken i æggehvide og dernæst i brødblandingen.
Steg fisken i varm olie til den er sprød og gylden og læg den på et stykke fedtsugende papir. Spis den rygende varm evt. dryppet med citron.
Vi spiste en færdig wokblanding med sur-og- sød sovs til.
Opskriften er fra den gode og inspirerende kogebog: Vintermad der varmer

Torsdag den 11. januar var jeg alene hjemme og fik en færdigret, der kunne varmes i mikroen.
Fredag den 12. januar: Hjemmelavede cheeseburgere
Lørdag den 13. januar serverede vi snacks, dip og øl til "forret"/appetizer, culottesteg med hasselbach kartofler og blandede salater med stegte blommer og gedeost og dessertbomber til fars fødselsdag.
Søndag den 14. januar: Gode ben med kartofler og brun sovs, syltetøj og ribsgelé.






No comments: