Monday, June 13, 2011

Sculpture by the Sea



En lidt grå 2. pinsedag kan lives gevaldigt op med en skøn kombination af gåtur, frisk luft og kunst. Og disse ting forenes netop i den udendørs udstilling "Sculpture by the Sea", som strandene ved Aarhus for anden gang lægger sand til.



Et besøg på "udstillingen", som strækker sig fra Tangkrogen i nord og ca. 3 km sydpå til Ballehage strand, er en stor oplevelse. De ca. 60 skulpturer er skabt af forskellige kunstnere fra hele verden og de er meget forskellige i deres udtryk. Nogen er "klassiske" skulpturer, som man finder dem på torvet i en hver provinsby, andre er klassiske med et twist og atter andre smelter ind i omgivelserne eller fortæller en historie om omgivelserne på helt deres egen måde.



Jeg er vild med idéen om at natur og kultur smelter sammen og jeg er især vild med idéen om gratis kunst til befolkningen. Måske er jeg både optimistisk og idealistisk, når jeg tror at gratis kunst på nye steder kan inspirere en knap så "kultur-stærk" del af befolkningen til et kig på værkerne.


På strandene og i skovene ved Aarhus kan man i hvert fald få sig et frisk pust kunst og kultur til løbeturen, gåturen, strandturen, hundelufterturen, kajakturen eller svømmeturen ind til den 3. juli - og det er klart et besøg værd!

No comments: