Thursday, November 17, 2011

Yarn Bombing eller Guerilla-strik...



...Nu er det også nået til Syddjurs!

I sidste uge mødte et skønt syn alle der bevægede sig igennem Mørkes triste hovedgade. Nogen havde i nattens mulm og mørke(!) dekoreret vejtræer, skilte, affaldsspande mm. med de skønneste strikkede og hæklede ting.

Børnene i Mørke flokkedes omkring træerne - og især sprutten herover fik meget opmærksomhed.

Og jeg måtte - som glad håndarbejdsentusiast med hang til det bizarre - også kaste bilen ind til siden på Mørke Hovedgade for at forevige de skønne håndarbejder.

Det gør mig glad, når nogen har så meget overskud, at de på den måde vil dele ud af det- og det gør mig glad at se det fine håndarbejde, som nogen har brugt rigtig lang tid på at lave... Det gør mig glad, at byen, som ellers kunne indbyde til grafitti og anden form for hærværk i stedet får lov til at lægge lygtepæle til så fin streetart som dette.








Hvem der står bag ved jeg ikke- tingene var blot forsynet med et "tag" på et manillamærke. Jeg tror, der må stå en gruppe bag, for tingene har meget forskellig udtryk.




At lave strikket grafitti er efter kendt og udbredt både herhjemme og i udlandet, og hvis man vil se flere eksempler på, hvad kreative strikkere kan finde på, kan man klikke sig ind på yarnbombing.com eller bestille bogen af samme navn på biblioteket.

1 comment:

conniogpoulerik said...

Kan du ikke lave noget til Glerup?