Tuesday, November 22, 2011

Uhm! Limfjordsmuslinger...


Dagens ret i det lille hjem stod på dampede limfjordsmuslinger. I følge vores lokale fiske-pusher, skulle de være allerbedst lige nu.

Jeg har fundet en fantastisk opskrift - skrevet til min yndlingsmålgruppe: børn. Min filosofi er, at hvis opskrifter er skrevet til børn eller børnefamilier, så er de også tilpas simple til hverdagsmad i min husholdning (eksperimenter lader jeg gemalen om - eller gemmer dem til weekenden).


Men her er vores opskrift på dampede blåmuslinger.

1 kg blåmuslinger
½ løg
1 gulerod
1 porre
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
5 dl hvidvin
1½ dl piskefløde
salt og peber
lidt citronsaft
2-3 spsk hakket persille

Muslingerne skrubbes og "skægget" fjernes. Beskadigede muslinger, og muslinger, der ikke lukker sig ved et slag på kanten af vasken, kasseres.
Alle grønsager skæres i små tern og steges i olivenolie i ca. 5 minutter.
Hæld vinen ved og bring det til kogepunktet inden muslingerne tilsættes.
Damp muslingerne under låg i 4-5 minutter til de åbner sig. Tag muslinger op. Tilsæt fløde og lad det koge ind et par minutter. Smag til med salt, peber, citronsaft og persille. Anret muslngerne i dybe tallerkener eller et dybt fad og hæld suppen over. Drys med persille.
Server med godt brød til.

Opskriften er til fire personer, men vi klarer meget godt at spise det selv - og så bliver det ikke ringere med et godt glas mousserende vin til :-)

No comments: