Det er juni, midsommer og lyse nætter. I fredags var det Skt. Hans aften. Aftenen blev fejret sammen med vores naboer med sammenskudsgilde. Vi skulle have kartoffelsalat med og det blev selvfølgelig vores traditionelle kartoffelsalat, som jeg første gang smagte hos Søren og Lene og som jeg siden selv har tilpasset en smule - og som vi nu får jævnligt hele sommeren igennem - og også ynder at servere for gæster.
Svigermors kartoffelsalat
Til ca. 6 personer bruger jeg (hvis man også skal have andet tilbehør):
2 kg kartofler, 1 rødløg, 2-3 æbler eller hårde ferskner, 1½ glas kapers. Kartoflerne koges, afkøles og skæres i tern, rødløg og æbler skæres i tern. Bland det hele i en stor salatskål og tilsæt kapers - pynt evt. med kapersbær. Mariande: 4 spsk olivenolie, saften af en citron, salt og peber. Ryst ingredienserne sammen i en meljævner og hæld det over kartoffelsalaten. Det er bedst hvis det kan trække et par timer inden det skal spises.
No comments:
Post a Comment