...ligger restauranten "Ti trin ned".
Vi blev opmærksom på den, da køkkenchefen derfra sidste år blev Årets Kok. Og siden har vi talt om, at vi gerne ville prøve at spise der.
I lørdags blev det ønske til virkelighed! Jeg havde givet Lars et gavekort til netop den oplevelse i julegave - og det blev indløst i weekenden.
Vi havde tårnhøje forventninger - og vi blev ikke skuffet. Vi bestilte den menu, de selv kalder "Vores gourmet": fem retter med vin-menu.
Mens vi ventede på den første ret lod vi os forkæle med et glas mousserende vin og to spektakulære appetizers, der så mindst lige så indbydende ud som de smagte. Det var alt godt fra havet serveret på måder, som vi aldrig har set det før: først i en bowle som imiteret havbund og derefter på en flåde af drivtømmer. Og efter denne lækre og visuelle indledning gik det ellers slag i slag med fem retter og fem glas vin.
Der var sandart og kongekrabber, der var brisler klædt i rødt, der var det møreste kalvekød med den dejligste trøffelsauce og der var nøddetoner med pære. Der var franske vine og portugisiske vine og italienske vine. Der var fabelagtigt brød til alle retterne og en venlig og diskret betjening. Og så var der kaffe med flødeboller og guldkarameller.
Vi havde en helt fantastisk aften i kælderen i Norgesgade og kan varmt anbefale alle at tage turen til Fredericia for at opleve Mette Gassners gourmet.
Det er jysk gourmet i verdensklasse!
Om livet i dukkehuset i haveforeningen og højhuset i Randers midtby. Og alt det der sker midt imellem....!
Thursday, March 29, 2012
Wednesday, March 21, 2012
Lykken er...
Thursday, March 15, 2012
Forårsfornemmelser
Man mærker det på temperaturen, på det tiltagende lys og på fuglestemmerne. Men en pige fra landet - som jeg jo er - mærker det først og fremmest på lugten. Og når jeg kører til og fra arbejde lader lugten ingen tvivl tilbage: det er blevet forår!
Foråret betyder at sæsonen i kolonihaven begynder. Officielt er det først i næste weekend, når der bliver åbnet for vandet, men vi har nu allerede tilbragt søndage og hverdagseftermiddage ude på vores lille matrikel.
Der bliver malet, luget og klippet. Skabspyromanen får frit løb, når haveaffaldet brændes af i den olietønde, som en hver haveejer er i besiddelse af. Og snart - snart er vi klar til for alvor at indtage haven med overnatningsmuligheder, hængekøje, georginer, krydderurter og Webergrill.
Foråret betyder at sæsonen i kolonihaven begynder. Officielt er det først i næste weekend, når der bliver åbnet for vandet, men vi har nu allerede tilbragt søndage og hverdagseftermiddage ude på vores lille matrikel.
Der bliver malet, luget og klippet. Skabspyromanen får frit løb, når haveaffaldet brændes af i den olietønde, som en hver haveejer er i besiddelse af. Og snart - snart er vi klar til for alvor at indtage haven med overnatningsmuligheder, hængekøje, georginer, krydderurter og Webergrill.
Subscribe to:
Posts (Atom)