Monday, June 29, 2009

Sankte Hans på Nørrebro

Jeg holdt Skt. Hans aften på Nørrebro - og der var bål på Blågårds Plads. Det var super-hyggeligt, men klart noget helt andet end jeg har prøvet før (Spejderhuset i Vesterbølle, Søerne i Viborg, Uni-parken i Århus osv.). Alene det at bålet, som det fremgår af billedet, var lavet af paller..... Men der var god stemning, midsommersang, lunkne øl og stor mangfoldighed....

Monday, June 15, 2009

Mere om pølser

Uh, maven rumler efter en dag, der startede med sygdomsafløsning på museet og derefter 2 timers speciale-skrivning i haven.

Heldigvis kan jeg om få minutter se frem til aftensmad: hjemmelavede hotdogs. Dagen i dag er nemlig National Hotdog-dag. Dagen fejres først og fremmest på Axeltorv i København, hvor initiativtageren til daglig har sin pølsevogn stående. Danmarks største leverandører af pølser vil være repræsenterede og der vil være hotdogs, cocio og øl til en flad 10'er - og hele overskuddet går til Familier med kræftramte børn.

Men dagen fejres altså også her i Odense, hvor jeg ser det som en kærkommen lejlighed til at spise pølser....

Thursday, June 11, 2009

Brand- og beredskabskursus

Det regner skomagerdrenge udenfor. Det gjorde det heldigvis ikke i formiddags, da jeg sammen med nye kollegaer fra Odense Bys Museer slukkede brande med vand, brandtæpper, pulver og kulsyre på brandvæsenets uddannelsescenter. Efter en god times teori om forskellige typer brande og det forskellige slukningsmateriel gik vi over til de praktiske øvelser. Jeg har prøvet det før, men det er godt at få det genopfrisket, så man ved hvilke brande der kan slukkes med hvad og hvordan det forskellige maeteriel er at betjene.

Jeg bliver lidt tøset, når der skal slukkes brændende benzin med et brandtæppe, men kulsyren og pulveret er sjovt....

Omkring os vrimlede det med brandmænd og de nød vist at kunne gøre sig lidt morsomme på vores bekostning.

Over middag skulle der reddes liv, så øvelsesdukkerne blev fundet frem (de har udviklet sig meget siden jeg sidst blæste luft ind i sådan en). Vi fik introduktion i hjertemassage og kunstigt åndedræt og skulle derefter selv igang. Nu om dage kan dukken "sladre", så man faktisk får en tilbagemelding på sin indsats. Min dukke havde heldigvis gode chancer for at overleve.... Til slut blev også hjertestarteren demonstreret. Det er faktisk rart at vide, hvordan man skal forholde sig til den, for de hænger efterhånden ret mange steder i det offentlige rum. Og ved korrekt brug af hjertestarter inden for de første fem minutter forøges overlevelsesprocenten til 35!

Det var en super dag - og det er rosværdigt at en stor kulturinstitution som OBM tager det så alvorligt, at de er værter for mange mennesker og dermed også har et ansvar overfor de gæster der er på besøg.