Sunday, March 22, 2009

Hvis man var en rigtig mand

Ja, hvis man var en rigtig mand, så ville en søndag med blå himmel og høj sol sikkert gå med at vaske bilen....
Jeg er ikke en rigtig mand, men indimellem må jeg opføre mig som en - så derfor har jeg brugt søndag formiddag på at støvsuge bilen, banke måtter og pudse vinduer. De værste af vinterens spor er blevet vasket af og nu venter en tur i vaskehallen - så mon ikke Alto'en bliver så god som ny?

Thursday, March 19, 2009

At skrive eller ikke skrive...

Jeg er kommet godt ud af starthullerne med det der speciale, der lige nu bærer den mundrette arbejdstitel:

”Fattigforsorgen i Danmark 1933-1961 med særligt henblik på lovrevisionen i 1961 og det menneskesyn den er udtryk for”

Jeg har siddet nogle dage på et kontor på Svendborg Museum og det er rigtig godt for min arbejdsmoral. Dels er det lidt ligesom at "gå på arbejde", dels er der ikke de store muligheder for overspringshandlinger (hvis man ser bort fra Facebook, blogs og nyhedssider på nettet) og sidst men ikke mindst er her mulighed for faglig sparring med andre, der også er interesseret i forsorgs- og socialhistorie.

De først dage på kontoret væltede ordene ud af mig i et hæsblæsende tempo og dokumentet jeg sad med bare voksede og voksede. Men nu har det fået en ende. Jeg kæmper med at skrive et par linjer og skal være glad, hvis en dags arbejde resulterer i en hel sides tekst.
I starten var jeg frygtelig frustreret over denne kendsgerning, men nu har jeg vist efterhånden erkendt, at det der skete de første dage ikke kan forventes at være normen. Jeg havde jo på forhånd læst en masse, som jeg bare trængte til at få ud og ned på papiret - og det er vel meget naturligt, at tempoet sættes ned efterhånden som de første læste emner udtømmes.

Nu er jeg igang med en ny omgang læsning og håber på at den om en uges tid kan resultere i en ny runde speed-skrivning.

Wednesday, March 18, 2009

Forår i luften

Trods ret beskedne temperaturer, så giver blå himmel og solskin mindelser om forår. Derfor trak jeg i dag i en varm trøje og fattede grensaksen. Jeg fik klippet ned, så terrassen nu virker dobbelt så stor og jeg fik vasket havemøblerne ned. De trængte! Fuglene har åbenbart betragtet dem som deres helt eget fugletoilet, så der skulle godt med knofedt til (sine steder røg malingen sgu med, når jeg lagde kræfterne i).

Til slut måtte jeg en tur ned til den lokale blomsterpusher, hvor der røg et par af de fine spæde bellis i kurven, så nu er der ikke kun forår i luften, men også på terrassen.

Da jeg endelig skulle til at nyde frugten af mine anstrengelser trak et fint skydække ind over Odense....
Men nu er jeg bare SÅ klar til endnu mere solskin.

Tuesday, March 10, 2009

Jeg vil så gerne....

...strikke denne her:



Den er designet af Bente Geil - og strikkekit kan købes direkte i hendes webshop til KUN 270 kr. Og det er ægte skotsk uld.
Den må jeg vist have fingrene i - den kunne være super her til foråret (nå, nej - når det er mig, så bliver det nok mere en efterårsting - jeg rider jo ikke samme dag som jeg sadler).

Saturday, March 07, 2009

Én gang bibliotekar....

Jeg har en veninde, der elsker lugten af bøger - altså gamle bøger. De bøger jeg har hjemme til mit speciale er guf for hende.
Hun er selvfølgelig bibliotekar.
Jeg har det ikke som hende, men jeg forstår godt, hvad hun mener.
I eftermiddag var jeg på biblioteket. Jeg er vist stort set den eneste på mit studie, der bruger vores udemærkede kommunale bibliotekstilbud. Jeg bestiller alle mine bøger hjem dertil, jeg låner krimier, kogebøger og DVD'er, jeg tjekker de nyeste dameblade og tidsskrifter inden for emner som kunst og kommunikation.
I dag havde jeg et ærinde i magasinet - og hvor bibliotelksrum kan være ret forskellige (og jeg er faktisk ikke specielt vild med Odense Centralbiblioteks indretning og udtryk), så er magasinerne stort set ens. Der lugter i dén grad af gamle bøger, der hersker en helt speciel form for orden, der er ro, der er altid køligt, der findes materialer man ikke anede eksisterer....
Når jeg befinder mig i et biblioteks magasin bliver jeg totalt nostalgisk og fornemmer virkelig, at er man først en gang blevet bibliotekar, så er man altid bibliotekar - ligegyldigt om man kan føje cand.mag til sin titel og måske aldrig kommer til at arbejde på et bibliotek igen.

Boller i karry med et twist (eller to)

De der kender mig ved, at der inden i mig er gemt en total Hausfrau (der godt nok ofte overvurderer egne evner og energi, men alligevel...). Det går nok mest på det kulinariske og ikke så meget på alt det andet en Hausfrau også kan og gør. I dag giver det sig udslag i en større produktion af den velkendte og af mange elskede ret "Boller i karry".

Jeg kokkererer efter Nikolaj Kirks opskrift, hvor de traditionelle kødboller tilføres et "twist" i form af noget med noget citrongræs og kokosmælk (min lokale dagligvare-pusher var desværre ikke leveringsdygtig i citrongræs i dag...).

Ved serveringen vælger jeg så at tilføre endnu et utraditionelt twist, som efter lange og seje forhandlinger blev indført i min husholdning af eks'en - og altså har holdt ved længere end han gjorde;-) Dette twist består i at servere boller i karry med bananskiver og jordbærsyltetøj. Jeg har været meget skeptisk overfor dette påfund, men kunne nu ikke drømme om at indtage boller i karry uden dette lidt utraditionelle tilbehør.....

Lige nu står et pund rørt fars og hygger sig i køkkenet, så mon ikke der er basis for at få et par portioner i fryseren, når jeg har spist?

Tuesday, March 03, 2009

I den grad vintage


Susanne fortalte mig i weekenden om Edith & Ella - et vintagemærke med egen butik, hvor hun af og til køber noget af sit fancy tøj. Nu har jeg tjekket hjemmesiden ud - og der var hele to gode nyheder: den ene er, at der er udsalg i webshoppen -altså som i seriøst udsalg (!), den anden er, at der er en butik LIGE HER I ODENSE.... Jeg kan næsten ikke vente med at kigge ind og blive inspireret til alt det jeg hekt vildt gerne ville købe, men må vente med til jeg forhåbentlig snart får et helt fantastisk vellønnet job.
Edith & Ella er skabt af designeren Line Markvardsen, som lader sig inspirere af fortidens filmstjerner som Greta Garbo, men også af sine smarte bedstemødre Edith og Ella.
Finanskrise eller ej - jeg MÅ altså snart eje noget fra Edith & Ella.