Thursday, January 29, 2009

Uden mad og drikke....



....Og så lidt lystlæsning til pauserne



Wednesday, January 28, 2009

Eksamenstid

Januar er eksamenstid - det hele skal være afsluttet inden et nyt semester kan tage sin begyndelse. Lige nu arbejder jeg på min sidste eksamensopgave inden specialet - og der er ikke langt igen: senest på fredag kl. 12.00 skal opgaven afleveres i tre eksemplarer på Kulturstudiers sekretariat.

Jeg har barrikaderet mig i cigaræsken. Lavet mig en god arbejdsplads tæt op ad radiatoren. Her sidder jeg så ved computeren og veksler mellem at skrive lidt og læse lidt. Opgaven skal være 20-25 sider og jeg er lige nu igang med min 18. side, så det går vist helt godt.
Inden for rækkevidde har jeg: opslagsbøgerne, som jævnligt konsulteres, papir, hvorpå der både skrives noter og pludselige indfald til indkøbssedlen, varm kaffe, lommetørklæder (lidt forkølet er man vel altid), håndcreme og lidt godt til ganen, som stadig i denne søde efter-jule-tid består af tørrede abrikoser og riskiks. Ud af computerens ret dårlige højtalere strømmer med jævne mellemrum lidt DR klassisk, som passer så fortrinligt til opgave-skrivning, fordi det elimenerer stilheden uden dog at være opmærsomhedskrævende.

Indimellem smutter min opmærksomhed dog andre steder hen og jeg holder mig grundigt opdateret på Facebook og blogs rundt om i cyberspace samtidig med at jeg på magisk vis er ved at nå bunden af vasketøjskurven.

Sådan er der inde i min cigaræske lige nu.

Tuesday, January 20, 2009

Gæææster

Jeg har læst til eksamen siden nytår. Det betyder rent praktisk at jeg har siddet i min lille cigarkasse af en lejlighed og læst eller skrevet. Af og til har jeg SMS'et eller talt i telefon - endda af og til modtaget en mail eller chattet på Facebook. Men jeg har ikke set et menneske ud over ekspedienterne i Brugsen.
Altså, jeg er af da en af de personer jeg helst vil tilbringe tid sammen med - heldigvis - men det kan også blive for meget.... Og nu venter jeg gæster :-)

Pigerne fra studiet kommer kl. 17, der er lagt bobler på køl, den største gryde står og simrer, kagemanden er klar til få pynt på.... Vi skal fejre at eksamen er veloverstået, at jeg fylder 31 (!) i morgen og at Obama i dag aflægger ed og indsættes som USA's præsident.

Jeg glææææder mig!!!!!

Monday, January 19, 2009

Rovfugl i haven

Jeg har masser af solsorte i haven, fordi der ikke bliver ryddet op efter æblenedfald. Så de hygger sig med halvrådne æbler derude (bare de ikke bliver fulde....).
Men den anden dag var der også denne her:

Nåede desværre kun at tage dette ene billede, så var den væk - og jeg har ikke set den siden.

Saturday, January 17, 2009

Så er der dømt mandeben...

... øh, jeg mener selvfølgelig håndbold.
DET skal der være tid til her midt i eksamenslæsningen.

Wednesday, January 07, 2009

Anna Olivia og kaffen


Anna Olivia er en helt fantastisk keramiker, som Sara og jeg mødte, da vi i juni 2008 besøgte Det Smukkeste Marked i Skals.
I den skønne serie med kyllinger, som min yndlingskaffekop er fra, findes der desuden en række skåle. Tingene findes med tre forskellige motiver, der viser slagtekyllingernes vækstrate og deres pladsforhold. På min kop ses de 15 dage gamle kyllinger i størrelsesforholdet 1:10 - koppen med de 30 dage gamle kyllinger er næsten helt blå!
Kyllingemotivet går igen på æggebægrene, der har hønsefødder.

Anna Olivia fortalte os, at hun er vokset op på landet og det bl.a. er der hendes inspiration stammer fra. Og så kan hun godt lide, at skabe en sammenhæng mellem keramikken og det den skal bruges til. Derfor findes der også en helt fantastisk serie tallerkener med seks motiver, der i overdrevet pixeleret grafik viser slagtegrisens vej fra insemination til slagteri.

For mig er det keramik med twist og humor - og det holder jeg meget af.
Derfor sidder jeg her under eksamenslæsningen hver dag med min Anna Olivia i hænderne - fyldt med kaffe og mælk (hvornår mon hun laver noget med køer?).

Tuesday, January 06, 2009

Nu kan 2009 bare komme an...

...For jeg har afleveret eksamensopgave, gjort (hoved)rent i køkkenet, betalt min gæld på biblioteket (og den var blevet stor) og købt nye opbevaringskurve, så der måske kan komme styr på det syndige rod i reolen i soveværelset.

Udover det planlægger jeg at leve sundere i 2009 (jeg har lagt rigtig dårligt ud, for pga. af sygdom har jeg stort set ikke haft lyst til mad - og når lysten dukkede op måtte den tilfredsstilles med lige det den ville, for ellers havde jeg ikke fået noget at spise), begynde at løbe igen og få ryddet op i mine papirer.

Lad os nu se, hvor meget af det der kommer til at holde....