Thursday, August 28, 2008

Opdatering af LibraryThing

Her kan du se, hvad jeg bl.a. læser bøger om. Ved at klikke ryger du direkte over på min bogreol på LibraryThing, der netop er opdateret med 12 nye titler.
Og husk, at du altid kan se, hvad jeg har læst i sidebaren på min blog.

Niklas Mat

Louise henviser til ham på sin blog - og nu vil jeg følge op med at gøre det samme.

Zappede i aftes forbi det fantasktiske mad-program Niklas Mat med den svenske kok Niklas Eksted. I går lavede han vietnamesisk wonton-suppe, muslinger på den belgiske måde og en rigtig lækker dessert med friske bær, hvid chokolade, kokos og vanilleis.
Det fede ved programmet er, at det ikke kun er klassiks TV-køkken, men også madhistorie og madkultur. F.eks var Niklas i går selv med ude at høste muslinger og der var et længere indslag om netop madkulturens udvikling, hvor tre ældre damer fortalte om deres traditionelle retter, kommenterede nye retter og madvarer og sluttede af med at prøvesmage sushi.

Tjek selv Niklas' side hos SVT (her findes også den nok så berømte skånske kok Tina).

Tjek også Niklas på YouTube - her laver han kylling i ingefær (indrømmet, det er nemmere når der undertekster).

Wednesday, August 27, 2008

Orientalsk


Hurra! Fik også skøn mad i dag - dog var det ikke kogebogen, der gav inspiration, men lysten til noget med kokosmælk. Det blev til en hjemmekomponeret orientalsk-inspireret ret med kylling og kokosmælk.

Til 2 personer i en dag eller 1 person i to dage
2 kyllingebrystfileter, et lille bund forårsløg, 1-2 fed hvidløg, et lille stykke frisk ingefær, ½ stængel citrongræs, karry, 1 dåse kokosmælk, salt, citronsaft og basmati- eller jasminris.
Presset hvidløg, revet ingefær, banket citrongræs i mindre stykker og karry svitses i olie, forårsløg i cm-stykker tilsættes og svitser med et stykke tid inden kyllingefilet i tern tilsættes. Kyllingen brunes. Til slut tilsættes kokosmælk og det hele simrer til kyllingen er mør og risen er kogt.
Retten smages til med salt og citronsaft.
Serveres med f.eks. peanuts eller syrlig frugt i tern.

Tuesday, August 26, 2008

Skøn mad - hver dag

Lad det være sagt med det samme: jeg får IKKE skøn mad hver dag (men jeg får dog mad hver dag). I sidste uge investerede jeg (igen) i en ny kogebog - lad os så se om det denne gang hjælper på de gastronomiske udskejelser...
I dag gjorde det i hvert fald, da jeg faktisk lavede retten fra forsiden: lækre krydrede kødboller i tomatsovs, serveret med basmati-ris. Det tog ca. en times tid, men så er der også mad til fire dage, for der kom tre portioner i fryseren.

Lad os håbe de gode takter holder.

Monday, August 25, 2008

Lego og müsli - nu i 2.0 versioner

Hos Trine-Maria havde jeg læst om et sted, hvor man sammensætter sin egen müsli og så får det tilsendt i en unik pakke.
I dag fortæller Linda så om en lignende mulighed hos Lego, hvor man hos Lego Factory selv kan designe sine Lego-modeller og derefter selvfølgelig købe dem - leveret i en pakke man selvfølgelig også selv designer. Se en guide til Lego Factory her.

Friday, August 22, 2008

Bøger jeg har læst #2

Indrømmet: på trpds af, at jeg hylder mig selv som både grøn og miljøbevidst, så er jeg også stor fortaler for privatbilismen (altså bortset fra de andres - de burde lære at benytte de offentlige transportmidler).
På mine ture rundt i landet - og ofte til Svendborg - er der tit proppet lydbøger i CD-afspilleren. Hvad angår lydbøger kan man ikke vælge og vrage mellem vildt mange titler på biblioteket (især ikke hen over sommeren), så det giver mig lejlighed til at stifte bekendtskab med bøger og forfattere, jeg ellers ikke ville have læst.

Sidst har jeg hørt den socialrealistiske roman "Get a Life" af Vita Andersen om kvinden Amanda, der som barn blev fjernet fra en psykisk ustabil mor og en lunstnerisk far med hang til unge kvinder. Vi følger Amandas barndom både sammen med forældrene, på børnehjem og i familiepleje. I et andet spor møder vi den voksne Amanda, der nu er gift med jet-set ejendomsmægleren Thomas og sammen med ham har datteren Laura, som selvfølgelig skal have al den kærlighed Amanda ikke selv fik som barn. Desværre gengælder Amanda ikke hendes kærlighed og det hele ender noget anderledes end hun havde forestillet sig.

Tuesday, August 19, 2008

Bøger jeg har læst #1

Jeg læste den første Harry Potter bog, da jeg gik på Biblioteksskolen, og siden har jeg fået læst fire af de i alt syv bøger om den unge troldmands eventyr. Da den sidste bog udkom, ville jeg egentlig gerne med på Potter-bølgen igen, men syntes at de første bøger lå lidt langt væk i hukommelsen, så det krævede en genlæsning.

Den genlæsning havde jeg sat mig for skulle foregå i denne sommerferie og jeg har netop lagt 2'eren: Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer fra mig. Når det nu var genlæsninger, valgte jeg at læse dem på engelsk - og det er heldigvis gået meget godt (det skulle det jo også helst når 12-årige læser dem på engelsk).

Bøgerne er, som jeg huskede, spændende og godt skrevet - med en cliffhanger i slutningen af hvert kapitel, så man lige må have bare et til.... Jeg glæder mig allerede til Harry Potter og fangen fra Azkaban.

Monday, August 18, 2008

Exit Skanderborg

Nå, ja nu er det godt nok en uges tid siden jeg kom hjem fra Skanderborg, men den har stået på arbejde lige siden....
Sådan her så der ud på teltpladsen da vi forlod den mandag formiddag i sidste uge. Vores telt var hurtigt pakket sammen, men det var selvfølgelig lidt vådt. Det ligger nu og venter på tørvejr, så det kan pakkes ud og tørres.
Danmarks Smukkeste Festival 2008 var min første festival i 10 år (siden Nibe '98), men jeg er helt klar på at skulle afsted igen næste år. Da vil jeg da forsøge at få "hotelt-billet", så jeg kan indlogere mig i et opstillet telt tæt på festivalpladsen.

Signe og jeg hørte en masse musik: Hej Matematik, Aura, Thomas Buttenschøn (ikke lige min kop the), Gnags, Danser med Drenge, Magtens Korridorer, Otto Brandenburg Galla med bl.a. Simon Kvamm, Peter A.G., Nikolaj Lie Kaas, Rasmus Bjerg, Voca Loca og Gitte Hænning, Tina Dickow, Lenny Kravitz og TV-2, desuden hørte vi en del stand up, så og hørte De sorte Spejdere, hyggede i lejren, blev temmelig våde i styrtregnen torsdag, spiste masser af god mad og alt muligt andet.

Vi ses i Skanderborg i 2009!

Thursday, August 14, 2008

Malene sangen (vol. 2)

Hos Trine-Maria fandt jeg denne sjove video, der giver den forsmåede pige i Malene-sangen svar på tiltale

Wednesday, August 06, 2008

Skanderborg - here we come!

Der ses teltet, der skal danne ramme om Signes og min Skanderborg Festival.

Regntøj og gummistøvler ER pakket, så nu glæder jeg mig til at komme afsted og bl.a. høre L.O.C., Lenny Kravitz, Aura og TV2.

Sunday, August 03, 2008

Kulturnyt

På en doven søndag, hvor temperaturen er sænket ca. 10 grader siden sidste uge, er det oplagt at kigge på kunst.

Planen havde egentlig været en tur til Kerteminde, men det kom jeg for sent op til, så jeg holdt mig til det lokale og tog en tur på Brandts, hvor jeg vidste der er en fin udstilling med den tyske kunstner Tim Eitel.

Jeg havde læst om Tim Eitel (f. 1971) i Bo Bedre, hvor han bl.a. blev nævnt i sammenhæng med vores egen Allan Otte. Og jeg blev straks fanget ind af det realistiske univers.

På Brandts udstiller Tim Eitel for første gang solo i Danmark - og det er en rigtig fin udstilling med malerier i STORE størrelser samt helt små malerier. Motiverne er hverdagsagtige motiver fra den verden vi alle sammen bebor (udstillingen hedder da også Die Bewohner).

Mange af motiverne er ret dystre og holdt i mørke og grålige farver.
Jeg blev især grebet af dette lille maleri (ca. 15 x 15 cm) med titlen Revolte.
Heldigvis er der også plads til overraskelser når man går på museum - og sådan en overraskelse var udstillingen med den kinesiske kunstner Huang Yong Ping. 9 værker, som mest af alt kan benævnes som installationer, er udstillet på Brandts. De er alle kommentarer til samtiden og fortiden. Ping trækker på forskellige religioner og kendte kulturer og kulturfænomener i sine værker - og flere af dem har klart politiske budskaber. F.eks. et næsten ubeskriveligt lille værk med en globus foldet ud som en spiral. På denne væginstallation er der stukket nåle ind, der viser fremtidige naturkatastrofer. Pings tematikker kredser også omlring arkitektur og magt.

Inden for den næste måneds tid har jeg planer om at besøge Designskolens afgangsudstilling på Trapholt og seperatudstillingen med Allan Otte på SNYK/Skive Ny Kunstmuseum.
Die Bewohner / Tim Eitel på Brandts til den 31. august
ping pong /Hunag Young Ping på Brandts til den 21. september
Allan Otte på SNYK til den 24. august
Designskolens afgangsudstilling på Trapholt til den 17. august