Tuesday, July 29, 2008

Undskyld

Bloggen står lidt stille - lissom luften udenfor, hvor der er 30 graders varme. Computeren er kun sjældent tændt. Her i sommerferien deles tiden mellem mit sjove arbejde i Svendborg, haven i Glerup (som er en smule mere lækker at opholde sig i end haven i Odense), masser af sociale aktiviteter med veninderne rundt om i landet og BØGER! Altså totalt lav-teknologiske og off-line aktiviteter, som jeg nyder i fulde drag.

Det er skønt at kunne gå i gang med en ny bog, så snart den sidste side er vendt (juli har budt på "Under en strålende sol" og "Harry Potter and the Philosophers Stone"), det er skønt at gå i biffen og se "Mamma Mia" (med det store smil på) og bagefter sidde på Gertruds og drikke rosé til kl. 01, det er skønt at være til polterabend og tilbringe en hel dage med den kommende brud - Kathrine, det er skønt at plukke bær til rødgrød, som kan nydes om aftenen med god fløde fra Thise, det er skønt at tale med masser af mennesker på Svendborg Museum, det er skønt at læse godnathistorie for Sune og derefter falde i søvn i tipi'en, det er skønt at gense Matador på DVD, når varmen blive for ulidelig, det er skønt at danse til Aqua i regnvejr, det er skønt at have sommerferie.....

Så tilgiv mig, at jeg ikke blogger!

Saturday, July 19, 2008

Sys Bjerre

På road-trip med "Pigerne fra Gugvej" kan talen falde på lidt af hvert. Midt i den imponerende fuchsia-have på Egeskov Slot faldt talen således på billeder og videoer på nettet og linjen "... hvis du googler Funny Dick kan du finde dem på Yahoo..." poppede op i mit hovede.

De andre kendte ikke Malene-sangen med Sys Bjerre, så jeg lovede at finde den til dem. Og her er den så på Sys' MySpace-profil. Jeg er helt vild med det syrede hævnunivers, som ligger langt uden for, hvad jeg nogensinde ville kunne få mig til (men som man vel altid kan drømme lidt om;-)
Jeg har dog på fornemmelsen, at sangen hurtigt når kvalmegrænsen.... Men hør den og GRIN.

Total Hausfrau - part II

Er man mon blevet gammel eller bare voksen, når følgende udsagn fra en gigtplaget mor:
"Der er masser af bær, men de bliver vist ikke plukket i år..."
udløser følgende tanker i mit 30-årige hoved:
"Det går virkelig ikke! De kan da ikke bare hænge der, de skal da udnyttes..."
hvorefter man senere samme dag ser mig i bedste moster Tulle-stil plukke ikke mindre end 4 (FIRE) kilo solbær, skylle, nippe og rense dem, fylde i poser og i fryseren?

Thursday, July 10, 2008

Total Hausfrau

Den danske sommer er jo så dejlig, så derfor holder jeg og "holdet fra Gugvej" forlænget weekend i Svendborg fra fredag til mandag.
Og Hausfrau, som jeg jo er, må jeg jo lige garnere sådan en tur med lidt hjemmebag. Derfor har eftermiddagen stået i bagningens tegn og der er nu en god portion choko/mandel-cookies klar og der er pølsehorn i ovnen.
Desuden futtede jeg da også lige en tur i Suzukien ud i Rosengårdscenteret for at indkøbe øl, cider og frugt (som om man ikke kan købe ind i Svendborg), så vi ikke kommer til at vandsmægte....

Sara og jeg drager afsted i morgen og de to andre indhenter os så på lørdag. Weekenden kommer så nok til at stå på slotte, sladder, shopping, spil og lækker mad.

Monday, July 07, 2008

Thomas Winding

Jeg vidste godt at Thomas Winding var syg, men alligevel var det trist at høre i nyhederne i lørdags, at han nu er død.
Det er jo lidt ligesom om, at barndommens stemmer er død.
Hvis man gerne vil genhøre hans stemme, så ligger der et par klip fra en dokumentarfilm på Youtube. Bl.a. dette, hvor Thomas fortæller om forskellige billeder:


Desuden kan jeg helt klart anbefale CD'en med ham og Alberte, som de lavede sammen for et par år siden: "Sludder og vrøvl gamle jas", som er fantastisk musik og fortælling for børn (i alle aldre)

Wednesday, July 02, 2008

Jeg er høj!

Ikke på stoffer eller i centimeter, men høj af mit arbejde.

Jeg har selvfølgelig nydt at vise skoleklasser rundt i fattiggården, men det kan ikke måle sig med dagen i dag, hvor der var ikke mindre end 6 børn og 7 voksne, der var med til den gratis omvisning i fattiggården kl. 11. Det blev selvfølgelig en lidt sjov blanding, når der både skulle tales til 7-årige og midaldrende, men det er en rigtig skæg udfordring.
Imens jeg viste rundt kogte Kirsten boghvedegrynsvælling og smurte fedtemadder - og sørme om vi ikke havde omkring 25 til spisning (+ personale) i de par timer det stod på. Folk ville meget gerne snakke, spørge, lytte og fortælle. Bedstemødre var der med teenagebørnebørn og der var en helt flok meget interesserede nordmænd.
Jeg havde helt glemt, hvor dejligt det er at stå foran "et publikum" - men jeg følte mig lidt som en cirkushest, der lugter savsmuld.... Og jeg er allerede begyndt at føle at Svendborg Museum også er MIT museum og at forsorgshistorien også er MIN historie, som jeg gerne vil udbrede og formidle.
Herlig dag!

Tuesday, July 01, 2008

Boghvedegrynsvælling

Så er sommerferien startet - men det er jo en sommerferie, hvor jeg i juli skal arbejde to dage om ugen på Svendborg Museum. I dag kom der ingen besøgende til omvisningen i Jubilæumsudstillingen.
Lad os håbe det bliver bedre i morgen, hvor der er omvisning i Forsorgsmuseet kl. 11 og kl. 12-14 kan man nyde en portion boghvedegrynsvælling og en dejlig fedtemad i mændenes spisestue.