Friday, June 27, 2008

Blogosfæren

Midt i eksamensskrivningen er surf (altså den form der ikke kræver andet end internetopkopling, mus og tastatur) blevet min yndlingsoverspringshandling. På mine ture på nettets bølger falder jeg af og til over nogle skægge ting, bl.a. disse to blogs, som begge er et besøg værd:

Thursday, June 26, 2008

Det smukkeste marked...

...og elevudstilling på Skals Håndarbejdsskole.


I fredags var Sara og jeg på udflugt til Skals. Hvert år afholdes der elevudstilling på håndarbejdsskolen, hvor man kan se, hvad de dygtige og kreative elever har fået ud af deres højskole-ophold. Og det er ikke småting.

Og dog - på dette billede ses nogle af alle de flotte raku-smykker, der var udstillet. jeg var helt fantastisk forelsket i disse ørestikker, ligesom jeg forøvrigt også var i meget af det andet.

Der var syet, strikket, filtet, vævet, lavet keramik, broderet, malet og alt mulig andet - og det hele med allerstørste perfektion.
Jeg ville ønske, at jeg havde noget af den tålmodighed, som disse unge piger uden tvivl må besidde, for at kunne sy selskabskjoler, brodere sengetøj, lave smykker og keramik - som faktisk ser ud af noget...
Heldigvis var der i år et kunsthåndværkermarked tilknyttet udstillinge, så det man ikke selv kan lave kunne købes. Det blev til et dejligt krus med blå 15-dages kyllinger i størrelsesforholdet 1:10 og en broche med aftryk af et stankelben.
Da dagen var vd at være slut fik Sara og jeg vendt verdenssituationen over pølsehorn, mazariner og kaffe og the i udstillingesn cafe.

Tuesday, June 24, 2008

Sankt Hans

Sankt Hans blev fejret med varm kakao i Glerup - det var ligesom det vejret indbød til.

Monday, June 23, 2008

Hampen Sø

Jeg tilbagelægger ofte strækning Odense-Glerup, og på den tur kommer jeg forbi Hampen Sø. Der er altid fyldt med biler på parkeringspladsen, men først i fredags tog jeg mig sammen og svingede ind forbi. Jeg spiste min frokost på en bænk ved søbredden og det var en dejlig pause, hvor sol og skyer skiftedes til at dominere himlen. Lige omkring p-pladsen var der måske ikke meget at se på, men jeg er sikker på at en rask tur rundt om søen byder på meget mere.

Måske stopper jeg der snart igen.

Wednesday, June 18, 2008

Svendborg Museum



Den 15. maj startede jeg i et job som omviser/formidler på Svendborg Museum. Min første og primære arbejdsopgave er omvisning i museets forsorgshistoriske afdeling, som har til huse i Svendborg Købstads Fattig- og arbejdsanstalt fra 1872. Her kan man se, hvilke forhold fattig- og arbejdslemmerne levede under.
Jeg har ind til videre haft 4 omvisninger alene for skoleklasser af varierende alder og en enkelt for en ældre-udflugt.
I tirdags var jeg så publikum til en omvisning i Anne Hvides Gård - det smukke hus på billedet, som faktisk er Svendborgs ældste bevarede verdselige bygning fra ca. 1560. Museet har 100 års jubilæum i år og det fejres selvfølgelig med en jubilæumsudstilling. Der er gratis adgang til denne udstilling og i hele juni, juli og august vil der desuden være omvisning hver tirsdag kl. 14. I juli måned varetager jeg også disse omvisninger.
Om onsdagen vil man kunne møde mig i fattiggården, hvor der er gratis omvisning og smagsprøver fra fattiggårdens køkken.
Så skulle man komme til Sydfyn i løbet af sommeren, så synes jeg absolut Svendborg Museum er et besøg værd.
Vil man vide mere om Svendborg Købstads historie, så klik ind på Svendborghistorie.dk

Tuesday, June 17, 2008

Librarything

Jeg genopdagede lige Librarything, som var en af de mange web 2.0-ting vi fik præsenteret, da jeg sidste forår og sommer var med i bibliotekets "23 ting".
Kort fortalt er det et virtuelt bibliotek, hvor man kan oprette sig som bruger og så tilføje sine egne bøger - både dem man har læst og dem man ønsker at læse. Man kan finde lang de fleste titler i Det Kongelige Biblioteks base, så det er ikke ret besværligt at tilføje en bog. Når bogen er tilføjet kan man tilføje lige så mange tags (emneord) som man ønsker, rate bogen med 1-5 stjerner og skrive en lille anmeldelse. På den måde kan man holde styr på, hvad man har læst. Men hvad der er endnu sjovere, og som er det der gør det til en web 2.0-ting, så har man mulighed for at se om andre har læst den samme bog og hvad de i så fald syntes om den.

Jeg synes til tider Librarything er lidt tung at bruge, men jeg vedbliver alligevel med at vende tilbage med jævne mellemrum. Det skyldes selvfølgelig at jeg er bognørd og også særdeles facineret af diverse web 2.0-teknologier.

Og selvom Librarything ikke fungerer optimalt (i mine øjne), så synes jeg alligevel bibliotekerne kunne lære meget her. Det er bemærkelsesværdigt så mange brugere, der faktisk har lyst til at tagge og rate bøgerne - en lyst der kunne udnyttes i katalogen. Jeg ved godt, at det langt fra er en ny tanke, men så kan jeg ikke forstå at bibliotekerne ikke kommer igang. Men det er nok den berømte faglige stolthed, der er på spil her....

Hvis man vil se, hvilke bøger jeg har læst, så kig i den venstre sidebar og scroll godt ned i bunden. Så finder man et tilfældigt udvalg af mine bøger fra Librarything.

Saturday, June 14, 2008

Gamle tøs

I disse dage for ti år siden gik jeg også til eksamen - dengang var det min studentereksamen. Jeg ved med sikkerhed, at jeg var oppe i matematik og dansk - om den tredje var historie eller samfundsfag står lidt mere uklart for mig.
Men sikkert er det, at jeg blev student og i en uges tid ikke troede, at man kunne opnå noget større her i livet....

At det i disse dage er ti år siden 3.X svedte ved den grønne dug, skal fejres, så i eftermiddag skal vi mødes hos Kathrine og Jens. Jeg har hørt at vi bliver ca. 15 og det der da vist meget flot. Det skal nok blive fornøjeligt....

Thursday, June 12, 2008

Rodet? Hvem? Mig?

Et ekstra værelse ville virkeligt være dejligt, når det er eksamenstid. Som jeg har det nu må stuebordet fungere som både arbejdsbord og spisebord - og sådan her ser da altså ud når der arbejdes.
Jeg er så småt kommet i gang med min opgave om de 7-10 åriges brug af det virtuelle mødested Habbo.dk. Der findes masser af undersøgelser om, hvad teenagerne laver når de mødes virtuelt og hvorfor de gør det. Men ingen har rigtigt undersøgt, hvad der få de mindre (tweens) til at bevæge sig ind på f.eks. Habbo.dk - et sted som faktisk slet ikke er lavet til dem. Det har jeg så sat mig for at undersøge - og det har jeg al for lidt tid til. I dag har jeg haft gang i baggrunden og teorierne (bl.a. placemaking), i morgen gælder det empiri-indsamling. Jeg skal til Herning og lave et interview med en ivrig 7 årig bruger. Det er jeg ret spændt på.
Indtil da fortsætter jeg med at rode ;-)

Tuesday, June 10, 2008

Ud at se med DSB

Jeg havde en fin oplevelse, da jeg i søndags skulle med toget fra Næstved til Odense. Det må ellers sige, at jeg ikke var venligt stemt, da turen den modsatte vej dagen før ikke havde været uden forhindringer (vi var få minutter forsinkede da vi nåede Ringsted, hvor Sara, Karina og jeg skulle skifte til toget til Næstved. Men vi var ikke urolige, da vi i højtaleren fik at vide, at toget ventede på os - MEN det gjorde det selvfølgelig IKKE. En time skulle slås ihjel i Ringsted, men man skulle tro, at Karina har erfaring med den slags, for hendes kommentar var: "Der er altid en Bodega overfor banegården" - og selvfølgelig var der det, så vi fik en øl i solen og vendt verdenssituationen).

Turen hjem gik mere problemfrit - og var faktisk rigtig hyggelig. Jeg plejer altid at sidde i hvilekupé, men da Sara og jeg igen skulle følges var det jo ikke en mulighed. Så vi fik os mast ind midt i en vogn, hvor der var to pladser. Lidt upraktisk var det dog, da vi på vejen måtte passere salgsvognen med vores store kufferter, men det gik også. Jeg kommenterede overfor Sara, at jeg nok fik brug for hjælp til min kuffert (underforstået af hende) og det tog en ung mand straks som en opfordring og fik min kuffert bugseret på plads. Så gik der lidt tid med hyggesnak, læsning osv. indtil der pludselig var en mand, der skulle sidde på Saras plads - eller var det mon den ved siden af - jo det var det vist, men pigen der var ved at se film på sin PC og ville helst ikke flytte sig. Det var også lige meget, for hun havde også en plads, det var bare ikke den hun sad på - og så kunne han jo bare sidde på den. Resultatet blev at Sara måtte flytte over på den anden side af gangen (til den flinke unge mand), hvilket igen resulterede i, at hun fik forstyrret en dame med en hund. På en eller anden måde lykkedes det også mig, at få flyttet mig - og så blev der plads til manden med pladsbilletten. Da vi endelig allesammen var kommet på plads, var det så han gerne ville låne en kuglepen, så han kunne gætte kryds og tværs - og det fik han liv til, men kun til Odense.
I Nyborg skulle ham den flinke af, men han var nu kommet til at sidde inden for Sara, der var faldet tungt i søvn - så hun måtte vækkes, hvilket hun blev ret forskrækket over. Og så var der jo ikke langt til Odense, hvor vi begge skulle af. Og så var der lige det med kufferten igen... Heldigvis var ham med kuglepennen ligeså hjælpsom som ham den flinke og kufferten kom ned. Så var der kun tilbage igen at forcere damen med salgsvognen inden vi stod på perronen i Odense... Jeg tror jeg vil til at rejse noget mere med DSB - og så ikke i hvilekupéen, der for det meste er meget stille og slet ikke nær så festlig, som resten af toget.....

Monday, June 09, 2008

FÆRDIG

Et stk. eksamensopgave liger nu klar i tre eksemplarer. Klar til at blive afleveret på UNI i morgen... Skønt!
Det betyder, at jeg så småt må igang med at kigge på min næste opgave om Habbo.dk og de 7-10 åriges brug af denne side.

Monday, June 02, 2008

Boblen

Der er noget jeg ikke kan. Ja, det er der faktisk!
Jeg kan bare ikke det der med at lukke mig inde i en "boble" og så bare lukke alt andet ude, mens jeg f.eks. læser et offentligt sted.
Jo, nogle gange hvis det er RIGTIG god skønlitteratur (eller her mener jeg faktisk ikke god, men middelmådige pageturnere). Men det går bare ikke med faglitteratur. Jeg slæber det med mig alle steder hen: i toget, i venteværelset hos lægen, i kantinen og ud i haven. Men det ender ens hver gang: siderne vil ligesom ingen ende tage.
Jeg har prøvet med iPod, men jeg kan heller ikke læse til musik, så det hjælper ikke meget.

Åh, hvor ville jeg nogle gange ønske, at jeg kunne lave "boblen".