Thursday, May 29, 2008

Stemningsbilleder fra Stockholm

Som bekendt var Læseklubben i Stockholm i Bededagsferien. Det var en rigtig fin tur, der bød på gode oplevelser af kulturel, kulinarisk og venskabelig art...
Stockholm viste sig fra sin smukkeste side med et fantastisk højtryk, solskin og blå himmel. Desværre var temperaturen ikke fulgt med, så det var først den sidste dag vi kunne sidde ude og spise frokost. Nedenfor følger et par snapshots fra turen.

Gamla Stan er et fantastisk sted med sine små "gränder", som vistnok betyder gyder. Her er antikviteter, brugskunst, second hand og turistfælder - og utroligt smukt og stemningsfyldt.

Stadshuset var på min "must-see-liste". Desværre nåede jeg det kun udefra, da den sidste rundtur fredag foregik på kinesisk - så jeg valgte at springe over. Nogle af de andre så det om lørdagen (hvor jeg havde andre planer i mit stramme program) og det havde været en oplevelse. Bl.a kunne de fortælle, at tårnet lige præcis er et par meter højere end tårnet på Københavns Rådhus, fordi svenskerne VILLE overgå os.

Men det var også fint at se Stadshuset udefra, for det var fint udsmykket...


Og det jeg så nåede i stedet for var bl.a. at se Astrid Lindgrens Junibacken, der er et slags museum, legeplads for nordisk børnelitteratur. Her kunne man møde Mumitroldene, Mor Muh, Peddersen og selvfølgelig de kendte og elskede figurer fra Astrid Lindgrens verden. Hittet her var klart den 11 minutter lange (korte) tur med Sago-toget, som førte os igennem flere af Lindgrens bøger bl.a. Emil, Ronja, Grynet og ikke mindst Brødrene Løvehjerte, der efterlod tårer på de fleste kinder....

Udenfor kunne vi så muntre os med at agere figurer fra Pippi Langstrømpe. Inger har simpelthen vajgt at være Pippi, mens Louise har valgt at være en af de lidt tumpede politibetjente.



Mellem alt det var der selvfølgelig også tid til bare at gå rundt og nyde byen og det spirende forår, som her i Kungsträdgården.



Friday, May 23, 2008

Snart sommer"ferie"

Om 1½ time starter semesterets sidste undervisningstime....
Men inden det bliver ferie er der lige to ekamener mere der skal overståes: en uge-eksamen i teoretisk seminar + en fri skriftlig opgave i mit valgfag om online-verdener. Så der går altså mere end en måned inden jeg for alvor kan kalde det ferie.

Og så kalder pligten på fattiggården i Svendborg, hvor jeg har været så heldig at få job som formidler. Så kommer man på de kanter i løbet af sommeren kan man måske møde mig i 1800-tals-kostume....

Wednesday, May 21, 2008

Så kan sommeren bare komme an


Så fik jeg endelig nye havemøbler - med lidt hjælp fra den vanlige sponsor og en meget sød fyr i Biva...


...Han virkede slet ikke som om han synes jeg var dum, da jeg helt oprigtigt troede at mine nye møbler kunne være i en Suzuki Alto (den er jo lille men rummelig).


I dag kom fragtmanden så med dem og jeg synes virkelig de pynter i den meget frodige have.


PS. Far, jeg kører selv på genbrugspladsen med embalagen....

Tuesday, May 20, 2008

Romantik i luften...

...Dog ikke på det personlige plan ;-)
Men mellem Joachim og Marie.
Det vil Susanne, Marie, Marianne og jeg fejre på lørdag - samtidig med at vi holder stiftende generalforsamling i "Portvinsklubben".

Jeg skal igang med oprydning, rengøring, planlægning, indkøb, bagning, madlavning osv.
Det bliver top-hyggeligt....

One down - two to go...

Var til semesterets første eksamen i dag.
Faget var Historisk Seminar. Formen var mundtlig - uden forberedelse. Temaerne var: Ægteskab og kærlighed i Jane Austens "Stolthed og Fordom", lov og ret i "Det store Natmandskomplot" og sidst men ikke mindst: fascination af østens mystik versus xenofobi i dansk kultur.
Og resultatet blev: 10.

Det hele blev fejret med frokost på Druen og Bønnen (det bliver snart en vane).

Thursday, May 08, 2008

Længe siden sidst

Men jeg er eksamensramt - og ramt af så meget andet.
Billederne fra Stockholm skal nok komme - jeg ved bare ikke hvornår....

I dag har jeg dog været rigtig aktiv - startede dagen med en løbetur i det dejlige solskin. Og så er dagen ellers brugt til læsning. Der er kun 11 dage til semesterets første eksamen - som er mundtlig og uden forberedelse. Så der bliver læst om emotionalitet, ægtesakbslovgivning i romatikken, mikrohistorie (igen) og arabisk kultur.

Så bebrejd mig ikke, hvis der går lang tid mellem indlægene.