Friday, March 23, 2007

Mad

Manglen på internetforbindelse har også gjort det svært at klare en opdatert madplan - og nu er jeg to uger bagud + den uge, der slutter på søndag. Det bliver svært at rekonstruere. Og det gør sikkert ikke så meget, for midt i vores flytterod er mad ikke det, der har fyldt mest...
Det er blevet til en del rester fra fryseren, et par dage, hvor vi har spist ude (bl.a. på den gode italienske på Tringlen og på et motorvejscafeteria), spaghetti med kødsovs, kylling i karry og diverse halvfabrikata fra føtex.

Måske holder madplanen endnu et par ugers pause inden den vender frygteligt tilbage - eller måske forbarmer TDC sig over os allerede i næste uge.

Vi får se...

Thursday, March 22, 2007

Med bankende hjerte

..og svedige håndflader kørte jeg til Herning i morges.
Jeg skulle nemlig lige tanke på vejen (burde måske allerede have gjort det på vej hjem i går) og så kunne jeg ikke finde min pung!!!
Det er der sådan set ikke noget nyt eller mærkeligt i - i dag var det bare virkelig uheldigt. Jeg vidste med det samme, at den lå i en taske på biblioteket. Og det hjalp mig jo ikke meget, når tanken var tom.
Ikke en krone i kontanter kunne findes i dukkehjemmet - og Claus bilnøgle var heller ikke at se.
Så med bankende hjerter og svedige håndflader kørte jeg mod Herning.

Jeg nåede det!
Men der var kun 2 liter tilbage i tanken, da jeg endelig kunne fylde op på Q8.

Og lærte jeg mon så noget af det...?

Tuesday, March 20, 2007

Ja, jeg ved det godt...

Jeg er ikke nogen specielt trofast blogger lige nu. Men der er endnu ikke internet i dukkehuset, så det kommer nok til at gå lidt trægt lidt endnu (det er TDC, der bestemmer farten).

Huset er ellers ved at være velmøbleret og vi hygger os rigtigt i Viborg. Vi havde det DEJLIGT i Ringkøbing, men det er også fint at komme til at bo i byen igen. Fint at kunne gå ned i Stereostudio og hente Dan Turell og Halfdan E's "Pas på pengene" til KUN 25 kr, fint at kunne gå tur rundt om klosteret, Domkirken og ned til søen. Fint at kunne gå i både Fakta og Føtex på 5 minutter.

Det er også fint nok ikke at have internet og TV endnu, det giver tid til mit hækletøj og gode bøger (eller dårlige) og tid til DVD'er (som jo godt kan ses på et TV uden opkopling).

I weekenden havde vi en rigtig dejlig tur til København.
Vi var inviteret til surprise-party hos Olaf og Cecilie og benyttede lejligheden til at gøre en tur ud af det. Sammen men Anders R invaderede vi familien Johansens lejlighed på Østerbro (de var ikke hjemme, så nætterne tilbragtes i dobbeltsengen, mens Anders fik børneværelset.
Alt om København havde jeg på forhånd spottet et par mulige aftensmadssteder på Østerbro og vi fik en fin middag på en italiensk restaurant lige ved Trianglen.

Lørdag stod den på shopping bl.a. i Gadgets.dk, Bodum og Illums Bolighus (mit Københavner-tempel) - vi nåede dog også en tur i rundetårn, hvor vi så en udstilling med Vestjyske kunstnere. Efter lækker forkost var det tid til en lille lur inden den store fest, hvor Olaf blev pænt overrasket!!!!

Søndag var der tømmermandsbrunch hos Karina og Per, inden turen gik hjem over Nørrebro (så jeg fik et hurtigt glimt af tomten på Jagtvej 69) .

Det var en weekend med power på, men det er OK!

Saturday, March 10, 2007

En mærkelig følelse



Her sidder jeg i spisestuen og blogger. Claus og Anders er netop kørt med vores møbler, så det der er tibage her er efterhånden ret sørgeligt.

Så jeg er alene tibage med computeren og en hulens masse nullermænd. En hel masse skidt har der gemt sig bagved og under de møbler, som stort set har stået på samme plads siden vi flyttede ind. Jeg har lige været en tur rundt med støvsugeren, men det battede ikke meget. Når vi fpr huset helt tømt kan der vist godt gå en weekend med at få gjort rent her, så vi kan være bekendt at andre skal flytte ind. Og desuden en weekend i haven - den er begyndt at kunne trænge til forårsklargøringen, men det trækker ligesom ikke i os. Jeg nøjes med at nyde den velsignelse af vintergækker og krokus, der myldrer op overalt. Og snart står påskeliljerne på spring. Efter dem er der ikke meget, der blomstrer her på matriklen, men tilgengæld ved jeg, at der vil brede sig en dejlig grøn underskov af skvalderkål inde i skoven. Den skal jeg heldigvis ikke kæmpe med i år.

Monday, March 05, 2007

Madplanen uge 9

Endnu en gang har ugen ikke været specielt kulinarisk udfordrende....


Mandag den 26. februar: Forloren hare - rest fra søndag
Tirsdag den 27. februar: Tacoskaller
Onsdag den 28. februar: skulle vi have haft det første måltid i vores nye hus, men de indbudte gæster følte ikke for en middag ved campingbordet, så vi spiste en mindre udsøgt middag på Valentino!

Torsdag den 1. marts: Kylling i karry
Fredag den 2. marts: Claus var i Sverige for at løbe Vasaløb, så jeg havde besøg af Trine. Vi fik kyllingefileter med ovnkartofler og tomatsalat
Lørdag den 3. marts: Jeg tilbragte resten af weekenden hjemme hos mor og far. Lørdag kørte vi op til Sune og fik burgere fra café Helmuth
Søndag den 4. marts: Flødegullasch (hos mor og far)

Kultur i weekenden


Weekenden var bl.a. sat af til et besøg på Hjørring Kunstmuseum sammen med en veninde. Veninden meldte fra, men jeg MÅTTE afsted. Fra Berit havde jeg hørt at hendes bror Uffe udstiller der, og ved nærmere studier af særudstillinge "Homecoming" på museets hjemmeside fandt jeg ud af, at Allan Otte, som jeg har gået i gymnasiet med, også var en af udstillerne.

Så der var ikke andet at gøre, end selv at sætte kursen mod Vendsyssel... Altoen nød at strække ud på motorvejen i det klare og tørre vejr og jeg nød farten og Lars Henrik Olsens fantastiske fortælling om Erik Menneskesøn, som jeg hørte på turen.


"Homecoming" med ti unge håbefulde nordjyske akademiuddannede kunstnere var måske ikke helt, hvad jeg havde forventet. Flere af dem trænger måske til at finde deres helt eget udtryk. Og alligevel skabte flere af værkerne rum til eftertanke.


Jeg var dog som helhed meget imponeret af museet, der udefra ikke gør meget stads af sig. Indenfor var der lyst, luftigt og rummeligt. 1. salen indeholdt museets egen samling - bl.a. et helt rum dedikeret til Poul Anker Bech. Hans malerier er skæve, foruroligende og sælsomme... Jeg købte en stak postkort med hjem - måske får vi plads til dem et eller andet sted i det nye hus...

Desuden var der et lille fint rum, hvor Vendsyssel Kunstmuseums Billedskole holder til. De fleste ville sikkert bare stikke hovedet ind, men jeg fandt det inspirerende og opløftende at se børnenes igangværende værker, malerier fra en russisk skole, originaltegninger af Hanne Hastrup og Flemming Quist Møller, samt ikke mindst Gitte Nissen Scheldes gadedyr - lavet af skrot - som jeg tidligere har oplevet på bibliotekerne i Hjørring og Frederikshavn. Skønt!!!!

Udenfor var der også en masse at se på.