Monday, October 30, 2006

Re-collected

Søndag var en dejlig efterårsdag for os.
Vi kunne jo sove nogenlunde længe, for natten til søndag skulle urene tilbage til "normaltid". Efter en let morgenmad kørte vi til Brande, hvor vi var til en herlig brunch-jazz-koncert med de dygtige og glade unge mennesker fra Re-collected på Remisen: www.remisenbrande.dk. Det var en rigtig god måde at starte sin søndag på!
På vej hjem kunne vi se, at det var ved at klare op, så vi besluttede at gå en tur ned i anlægget. Der samlede vi kastanjer inden vi gik videre ned til fjorden og hjem gennem byen. Det var halvmørkt og tid til at lave aftensmad, da vi kom hjem.
Altså en sønda, hvor vi faktisk ikke rigtig lavede noget, men alligevel havde en god dag, som vi synes at vi fik noget ud af...

Thursday, October 26, 2006

Video

Så har jeg lavet en konto på youtube.com, så jeg kan uploade videoer.
På dette link kan man f.eks. se en video af Jensen ved havet:
http://www.youtube.com/watch?v=TwJNOWEKpYA

Sunday, October 22, 2006

Nu er det jul igen...

Selvom jeg ikke har haft ferie her i uge 42, så er der jo en tradition, der skal holdes i hævd: Sune og jeg skal bage de gode gammeldaws pebernødder - så det gjorde vi tirsdag aften. Vi mødtes hjemme hos ham og spiste spaghetti med kødsovs.
Jeg havde på forhånd lavet en lille portion pebernøddedej, så efter aftensmaden satte vi julemusik på og gik igang med at trille. Vi manglede godt nok MOR til at passe ovnen, så nogle af "nødderne" blev lidt sorte under bunden... Men de kunne spises. Til aftenskaffen kom Karen med nybagte boller til os, så det var ren luksus!

Vores forlængede weekend er gået med en lille smule arbejde og mest hygge og god mad. Efteråret trænger sig på, så det har været mad med kartofler og sovs: forloren hare og steget skrubber med persillesovs. I dag står den store sorte gryde på komfuret og simrer med Osso Buco... Det er også lige hvad vi trænger til efter en gåtur ved havet. Vi havde mor, far og Jensen på besøg til brunch. Over middag kørte vi en tur til Hovvig, hvor der blæste en halv pelikan. De var masser af tyskere med drager, men Jensen var mest interreseret i at løbe efter skumtoppene. Han stod sjældent stille, så det var ikke nemt at tage et billede af ham:

Thursday, October 19, 2006

Efterårsferie

Mini-ferie! Vi holder fri i morgen! For mit vedkommende er det også tiltrængt, for jeg var på arbejde søndag-lørdag i sidste uge. To af dagene endda langt ud over de sædvanelige 8 timer. Lørdag kørte vi direkte til Frederikshavn, hvor vi fejrede Trines 19-års fødselsdag. Vi var først hjemme igen søndag aften - jeg med en enorm omgang migræne... Mandag morgen: efterårsferien var startet. Og der har været masser af unger på biblioteket!!! Vi har ladet dem spille Eye-toy her i ferien (altså PlayStation, hvor man bruger sin krop i stedet for et joystick...) - det har selvfølgelig givet en del uro, det vidste vi - men det har også skabt grobund for skænderier og snyd med tider, så vi har i høj grad måttet være dem, der holdt orden og dæmpede gemytterne. Langt det meste af tiden ahr det nu været hyggeligt, og det er altså enormt morsomt at se børn og voksne spille volley eller bowle ud i den blå luft...
Nå, men hvorom alting er, så glæder jeg mig nu til at holde fri i tre dage!
Jeg har netop forberedt morgenbollerne til i morgen, så dejen lige nu står i køleskabet og langtidshæver. Det er efterhånden 14 dage siden jeg har bagt sidst, så vi er ved at være godt trætte af købebrød.
I morgen står den vist mest på indendørs sysler, men senere på weekenden skulle der gerne blive vejr til at komme lidt ud! Lad os håbe at vejrguderne er med os!

Sunday, October 08, 2006

Efterår

Så flot var himlen en morgen sidst i september. Det er godt nok træls, at det nu er mørkst når jeg står op, mørkt når jeg vækker Claus, mørkt mens vi spiser morgenmad og halvmørkt når jeg sætter mig ud i bilen - men det har været et fantastisk syn at køre mod solopgangen de sidste 14 dage i september. Når der er list skyer på himlen og lidt diset er det et temmelig betagende og dramatisk syn... Men det er nok også snart slut, for snart vil det også bare være mørkt når jeg kører på arbejde.
Der er nu ikke kun ulemper ved den mørke tid: jeg har f.eks. fået skåret et græskarhoved ud. Det er godt nok lidt tidligt, men vi havde gæster i går - og så skulle det være... Nu har jeg besluttet, at der skal lys idet HVER aften (indtil det rådner).

Wednesday, October 04, 2006

Nu virker den! Nu virker den ikke! Nu...

Ja, bilen virkede fint, da jeg kørte den til mekanikeren i går, så jeg var lidt beklemt da jeg ringede for at spørge om den var fikset - og om der overhovedet havde været noget galt... Det havde der skam: mekanikeren kunne heller ikke presse den op over 30 km/t, men nu havde han renset det der spjæld, så alt skulle være i den skønneste orden! Derfor undrede det mig noget, at Claus ikke havde hentet den, da jeg kom hjem fra arbejde. Han havde skam prøvet, sagde han, men den kunne ikke køre!!!! Jeg fortalte ham om mine oplevelser, og vi besluttede at gå ned på værkstedet og prøve igen - og hokus, pokus: så virkede den.....
Gad vide om den virker i morgen?

Tuesday, October 03, 2006

Udbrændt?

I dag var en stor dag på arbejde: det projekt jeg har arbejdet med i 1½ år skulle afsluttes med en stor konference på Vildbjerg Sports- og kulturcenter. 160 deltagere fra hele landet kom for at høre om vores erfaringer med at samarbejde med folkeskolen om at udarbejde og afprøve undervisningsmodeller til infomationssøgning. Desuden deltog flere forskere/teoretikere og andre med praktisk erfaring fra lignende projekter. Så jeg var udmattet da jeg kom hjem.

Og nej! Jeg kunne ikke bare smide mig på sofaen, for jeg skulle til mekanikeren med Claus bil, som praktisk taget stod af, da vi skulle køre på genbrugspladsen i lørdags. Og selv er han taget på kurus, så jeg må stå for den slags "mandeting": forklare mekanikeren om skidt i spjældet i manifolden(?), køre den derned, gå hjem i regnvejr osv. Det værste er faktisk, at den virkede OK, da jeg kørte den derned her til eftermiddag... Spændende om de finder nogen fejl?

Monday, October 02, 2006

Efterår

Her er en lille billedkavalkade, for at vise at vi ikke helt ligger på den lade side.
Som sagt måtte troldepilen klippes ned, for at give luft og lys til stråtaget. Her kan man se, hvordan Ole er i gang med saven - og hvordan der nu ser ud. Pilen skyder allerede fra snitfladerne, så vi er ikke bekymrede for at der nok skal komme krone på igen...



Og endnu flere træer måtte lade livet. Det store kønne asketræ midt i skoven var utrolig fertilt. Faktisk var - og er - der asketræer overalt i vores have.... Hun måtte derfor fældes. Johnny, Ole og Claus fik en hel søndag til at gå med at fælde asken + et par andre træer, så nu kommer der virkelig meget lys ind i haven. Desværre var jeg ikke hjemme til at tage "før-billeder".

Der blev masser af brænde ud af det - det fik Ole til brændeovnen - og så blev der masser af grene og kvas til genbrugspladsen. Claus og Ole kom af med meget af det i lørdags, men der er et par læs endnu....

Men det er ikke alt sammen "nedbrydning". Vi har fået bygget et rigtig fint kvashegn, der kommer til at danne ramme om en lille ny græsplæne. Bagved hegner skal bålpladsen og shelteret være.

Og så har jeg snedkeret dette fine jordbærbed til nogle af de 1000-vis af jordbærstiklinger, der er ved at brede sig til hele haven. Jeg fik nu kun plads til 20 planter deri - bare de så bliver gode!

Og ud over dette har vi også fået syltet 8 glas marmelade efter opskriften på denne blog: http://www.slagtenhelligko.dk/?p=3846. Jeg brugte bare vanillestænger i stedet for. Det smager rigtig lækkert og har en suveræn flot rød farve. Og der er stadig MASSER af mirabeller, så jeg går rigtig og guffer, når jeg hænger vasketøj op....