Tuesday, July 25, 2006

Ikke så meget min egen have

Jeg har netop tilbragt to nætter i tipi i mine forældres have. Den er et flot syn, som beundres af mange når de kører forbi (eller også undrer de sig bare...?). Billede nr. 2 er det man ser, når man slår øjnene op om morgenen - et virvar af stænger, som dog står efter et sindrigt system. Se mere om tipien på deres weblog: tipi-i-haven.blogspot.com


Hjemme hos mine forældre var der andet end tipien, der kunne får os til at føle os en lille smule som "ur-mennesker": der blev høste flittigt af deres frugt og grønt: masser af moreller endte direkte i maven, bær blev plukket til kage og til syltning (bl.a. ribs, som er den allerførste juleforberedelse - de skal bruges til ribs/hindbærsyltetøj til æbleskiverne), mor syltede agurker, der blev lavet pesto af basilikum fra drivhuset og vi tilberdte faktiske et helt aftenmåltid med hjemmeavlede ting. Skønt- Jeg glæder mig til vi får det sådan...


Og så filtede vi: det blev til en hel del raslebolde, som alle børn i vores omgangskreds fra nu af vil stifte bekendtskab med... Jeg fik for alvor lyst til at komme i gang med filtningen igen - og nu er der måske også tid til det!

Thursday, July 20, 2006

Dette er udsigten fra mit ferietilholdssted!

  1. Er det så ikke forståeligt, at jeg ikke får opdateret bloggen????
    Det er helt perfekt, at sommeren har valgt at vise sit kønneste ansigt frem lige når vi har ferie - 25-30 grader, skyfrit og let vind over Ringkøbing. Det er næsten for godt til at være sandt.... Jeg tilbringer rigtig mange timer på græsplænen med gode bøger og så går jeg indimellem lidt ind for at blive kølet ned - og følge med i Touren, som jo endte i national triumf i går med Kyllingen først over målstregen!

    Arbejdet i haven ligger altså lidt stille for tiden - tilgengæld har vi opnået den personlige tilfredsstillelse, at vi er færdige indendøre - fajtisk blev vi færdige på årsdagen for vores overtagelse af huset. Men det har også krævet en del arbejde her til sidst.
    Men afgrøderne i haven står dog lige så stille og udvikler sig. F.eks. havde jeg den glæde, at jeg i går kunne servere kylling med nyopgravede kartofler og hjemmedyrket salat for min farfar... Det er da ret godt gået! Og så er jeg i den heldige situation, at jeg hver dag kan gå ud og spise to-fire jordbær.

    Er der mon nogen, der kan huske den sørgelige historie med ærteblomsterne, der var forspiret inde og som døde af varme den dag de blev stillet ud i mistbænken? Heldigvis havde jeg smidt de overskydende frø fra mig i et bed og se lige her:
    En lille lokal triumf...!

Wednesday, July 05, 2006

Så blev vi alligevel selvforsynende...;-)

Det har simpelthen været for varmt til at sidde inde og blogge - derfor den lange "stilhed".
I haven går det faktisk rigtig godt, selvom der skal meget vand til. Og vi føler os faktisk en lille smule selvforsynende nu. De første kartoflerblev "høstet" i søndags - og de smagte HIMMELSK. Faktisk så godt, at jeg spiste resterne på en kartoffelmad dagen efter. Det er ellers noget jeg aldrig før har gjort. Til kartoflerne fik vi en grillet mørbrad og "mormorsalat" med vores egen salat (spædet op med et købt hovedsalat). Til følelsen af "selvforsynethed" hører også, at jeg har levet tre liter hyldeblomstsaft, som nu ligger i fryseren...

Ellers knokler vi der ud af, for at blive færdige inde og ude inden huset skal vurderes den 16. Det skal vi også nok nå. Claus har fået ryddet op i skuret og båret en masse på loftet. Jeg maler stadig og prøver desuden at holde haven bare sådan nogenlunde. I går aftes fik vi desuden tømt gårdspladsen for det flis, der nu har ligget der ret længe - det pyntede. Nu kunne vi godt tænke os at få sået græs på det sidste stykke ned mod køkkenhaven, men vi venter lige på lidt køligere og fugtigere vejr.