Sunday, May 28, 2006

Mest huset

Haven ligger stort set stille for tiden. Det regner og blæser, så lysten til at arbejde derude er ikke overvældende stor. Desuden er vi for alvor gået i gang indendørs igen (og det var vel også på tide - vi har boet her i 10 måneder nu) og det er ikke til at have gang i begge dele samtidig.
Det skal dog nævnes at kartoflerne står rigtig flot og at salaten i højbedene så småt er ved at titte frem - og så er vi ved at drukne i rabarber.
I huset synes jeg tilgengæld at vi når rigtig meget: mit værelse er blevet malet og næsten færdigindrettet, der er blevet lagt gulv i 1/3 af gangen/bryggerset, det store gæsteværelse er blevet ryddet for affald og værktøj (Claus har købt en monsterværktøjskasse på hjul), så der nu er god plads til liste-male-projektet OG vi har pakket ALLE vores flyttekasser ud...!
Idag - som er den sidste dag i Kr. Himmelfartsferien - står den vist mest på rengøring. Det er en diciplin, der er blevet forsømt på det sidste - og nu skal vi have gæster på onsdag, så vi må hellere komme igang.
Og så håber vi, at sommeren er på vej tilbage, så vi måske kan komme lidt videre i haven i næste weekend.

Wednesday, May 17, 2006

På den igen!

Juhu! Så er der endelig gråvejr!!! Det er nu ikke fordi, jeg ikke ønsker mig tilbage til sol og 20 grader, men gråvejret er godt for mange ting: først og fremmest trængte haven alvorligt til vand. Claus forsøgte at slå græsset den anden dag, men der var faktisk ingenting at slå - nu kan det være det giver sig til at gro? Og så er der jo også alle vores nyplantede og nysåede (!) ting at tage hensyn til. Ja, jeg har faktisk fået sået en minimal køkkenhave: tre slags salat og ærter... Men lidt har vel også ret - og så har jeg jo også kartoflerne, hvor 90% nu er kommet til syne over jordens overflade.

Og så betyder gråvejr også, at vi tager os sammen til indendørs sysler. Claus har slæbt masser af de ting vi ikke bruger på loftet - og jeg har genoptaget malingen af lister. Lige nu har jeg plads til 6 af gangen, men med lidt mere oprydning får jeg nok plads til at male 12 - og så går det jo som en leg...!

Saturday, May 13, 2006

Al begyndelse er svær

Det måtte jeg sande, da mine møjsommeligt fremspirede ærteblomster gik til i samme øjeblik, de kom ud i mit nyindkøbte "telt-drivhus". Jeg havde ikke sørget for god nok udluftning og temperaturen sneg sig lynhurtigt MEGET højt op. Det var altså mere end de kunne klare. Nu forsøger jeg sikkert at så nogen på friland i stedet...

Indendøre går det nu lidt fremad: vi har langt om længe fået hylder op i bryggerset. Det betyder, at det nu så småt begynder at være anvendeligt - faktisk mangler vi nu kun at lægge gulvet og få fat i en bordplade....


Thursday, May 11, 2006

Selvforsynende???


Jeg er ærgelig over at måttte indrømme, at grunden til at bloggen ikke er blevet opdateret i langt over en uge IKKE er, at vi bare har knoklet helt vildt.... Tværtimod har vi brugt ret lang tid på at ligge på et tæppe på græsset, at grille og sidde i haven til langt ud på aftenen og på at gå ture... Den første forsmag på sommeren har simpelthen indbudt til afslapning!

Idag lykkedes det os da endelig at komme på planteskolen (www.lundhede.com) og få brugt det meste af det gavekort vi fik i julegave af mine forældre.
Det blev til: 1 paradisæbletræ, 2 blåbærbuske, 1 solbærbusk, 1 stikkelsbærbusk, 1 hyld + en del krydderurter - og bedst af alt: det meste er plantet. Så nu er det spændende om vi virkelig bliver selvforsynende??? Ud over disse køb har vi også arvet et helt aspergesbed hos Johnny og Jane, så lidt skal vi da nok få ud af det.


Vores paradisæbletræ er blevet plantet og de nye
bærbuske får vand.

Tuesday, May 02, 2006

Nymåne over Ringkøbing



Ja, her er faktisk også rigtig kønt om aftenen... Nymånen stod så smukt på en helt skyfri aftenhimmel, så det måtte selvfølglig foreviges! Og vi skal også huske at nyde vores skønne hus og have, så det hele ikke bare bliver slid og slæb.

Claus har fået luftet græsplænen og klippet den første gang. Så nu kan vi give den gødning så snart, der kommer regn... Det med regnen kan man selvfølgelig være lidt ambivalent omkring - og det ser faktisk heller ikke ud til, at det er sådan vejret bliver. Tværtimod loves der mellem 15 og 22 grader i morgen, så vi regner med, at det bliver årets første grill-aften :-)

I løbet af denne uge skulle vi gerne få gjort klar til køkkenhaven, så jeg kan få sået. Det er vist ved at være ved tiden, men der har været så meget andet, der har trængt sig på. Jeg starter ud i det små med ærter, gulerødder og salater - og så har naboerne foræret os deres asparges... Vi må se, hvordan det kommer til at gå!